SRAVNJENA SA ZEMLJOM / Radnici tvrde da ih nadređeni nisu pustili da odu s posla i sklone se od tornada. Tvrtka je uništena, a poginulo je 8 ljudi

Image
Foto: Satellite image ©2021 Maxar Technologies via A

Glasnogovornik tvrtke opovrgnuo je tvrdnje zaposlenika, te kazao za NBC News da su one 'apsolutno neistinite'

14.12.2021.
13:40
Satellite image ©2021 Maxar Technologies via A
VOYO logo

Zaposlenici tvrtke Mayfield Consumer Products iz Kentuckyja, koja proizvodi svijeće i koju je razorio razorni tornado, tvrde kako su im nadređeni rekli da će biti otpušteni ako napuste smjenu kako bi potražili zaklon od tornada.

Nakon što se oglasila prva sirena za uzbunu, najmanje 15 zaposlenika tvrtke zatražilo je da ode s posla kako bi pronašli sklonište od tornada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvero zaposlenika tvrdi da su nadređeni ignorirali njihov zahtjev te im kazali da će vjerojatno dobiti otkaz ako ranije odu s posla. 

Image
Klimatske katastrofe /

Za Direkt klimatolozi analiziraju pozadinu razornog tornada: 'Zima je toplija, protežu se sezone'

Image
Klimatske katastrofe /

Za Direkt klimatolozi analiziraju pozadinu razornog tornada: 'Zima je toplija, protežu se sezone'

"'Ako odete, vrlo je vjerojatno da ćete dobiti otkaz'. To sam čula svojim ušima", kazala je za NBC NewsMcKayla Emery, 21-godišnja zaposlenica tvrtke, opisujući razgovor nadređenih i četvero zaposlenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga zaposlenica Haley Condor potvrdila je navode od Emery te kazala da su nadređeni u početku rekli zaposlenicima da ne mogu napustiti tvrtku zbog sigurnosnih mjera, zbog čega su se zaposlenici okupljali u kupaonicama i hodnicima nakon prve sirene za uzbunu, a nakon toga su se vratili na posao pod pretpostavkom da je opasnost nestala. 

Četiri sata kasnije oglasila se druga sirena za uzbunu koja je upozorila na približavanje razornog tornada koji je uništio sve pred sobom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Insider, još dvoje zaposlenika, Latavia Halliburton i Mark Saxton kazali su da ni oni nisu smjeli otići doma ranije.

Glasnogovornik tvrtke Mayfield Consumer Products opovrgnuo je tvrdnje zaposlenika, te kazao za NBC News da su one "apsolutno neistinite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo politiku na snazi ​​otkako je COVID počeo. Zaposlenici mogu otići kad god žele i mogu se vratiti sljedeći dan", kazao je te zanijekao da su nadređeni rekli zaposlenicima da riskiraju otkaz  ako odu ranije. Naglasio je da se poštuju sigurnosni protokoli.

U nedjelju je, kazao je glasnogovornik tvrtke, od 110 ljudi za koje se vjeruje da su bili u tvornici u trenutku udara tornada, potvrđeno da je osam osoba mrtvo, dok se za još osam i dalje traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objekt koji proizvodi mirisne svijeće tornado je potpuno sravnio sa zemljom. Fotografije dronom s mjesta događaja ne pokazuju ništa osim ruševina i krhotina.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo