BORBA PROTIV COVIDA-19 / Raste broj zaraženih u Crnoj Gori, sve više oboljelih u Meksiku, Peru brojem mrtvih prestigao Italiju

Image
Foto: AP Images

Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa

18.6.2020.
7:32
AP Images
VOYO logo

Broj zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori porastao je u srijedu na devet, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje potvrdio sedam novih slučajeva infekcije.

Image
Čeka se odobrenje /

Od najave prošlo mjesec dana: Evo kad stiže aplikacija za praćenje zaraženih koronavirusom

Image
Čeka se odobrenje /

Od najave prošlo mjesec dana: Evo kad stiže aplikacija za praćenje zaraženih koronavirusom

Prethodno su crnogorske zdravstvene vlasti nakon što 42 dana uzastopce nisu zabilježeni slučajevi zaraze, registrirali dva slučaja infekcije kod stanovnika te zemlje koji su kratko boravili u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do srijede u 21 sat, laboratorije Instituta su analizirale 200 uzoraka od kojih je 193 bilo negativno, a sedam pozitivno na novi koronavirus. Četiri novooboljela su kontakti ranije potvrđenog slučaja dok se kod tri novooboljela trenutno traga za izvorom infekcije", priopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

Crna Gora je 1. lipnja otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika, među kojima je i Hrvatska, te je ukinula većinu mjera koje su donijete kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom lipnja crnogorska vlada proglasila kraj epidemije koronavirusa na svojoj teritoriji nakon što 28 dana uzastopce, odnosno dva  perioda inkubacije nije zabilježen novi slučaj obolijevanja. Prethodno je 24. svibnja postala prva „corona - free“ država u Europi.

Meksiko: 4.930 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 770 umrlih

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su u toj zemlji potvrđena 4.930 nova slučaja zaraze koronavirusom i 770 umrlih od toga virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time se broj ukupno zaraženih od koronavirusa povećao na 159.993 osoba a njih 19.080 je umrlo. Meksička vlada je priopćila i da je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od potvrđenih slučajeva.

Peru prestigao Italiju u ukupnom broju slučajeva zaraze koronavirusom

Peru je u srijedu zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom, nadmašivši time i teško pogođenu Italiju, izvijestila je vlada te južnoameričke države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je, nakon što se pandemija pojavila početkom ožujka, brzo zatvorio svoje građane u karantenu. No, slučajevi zaraze koronavirusom su ipak eksplodirali u svibnju, dostižući i više od osam tisuća novo zaraženih osoba dnevno krajem mjeseca. Od te bolesti umrlo je više sedam tisuća Peruanaca, izvijestila je vlada.

Peru ima drugi najveći broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Latinskoj Americi, iza Brazila, i sedmi najveći na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa te je zabilježivši gotovo četiri milijuna infekcija i 204.000 smrti. Peru, Čile i Brazil posebno su teško stradali posljednjih tjedana.

Vlada u Peruu produžila je karantenu do 30. lipnja jer u nekim regijama i dalje raste broj zaraženih. U srijedu su zabilježana 3.752 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo