na aerodromu u nigeriji / Razbijena špijunska mreža Boko Harama: mete su birali preko 14-godišnjeg dječaka!

Image
Foto: AP

Ministarstvo državnih službi je uhitilo 14-godišnjeg dječaka koji je priznao da je špijunirao sigurnosnu proceduru na aerodromu, uključujući pregled putnika i protokol prilikom ukrcaja, a potom je jednom muškarcu prenosio svoja zapažanja

29.8.2015.
13:30
AP
VOYO logo

Nigerija je u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu Abuji otkrila špijunsku skupinu Boko Harama koja je navodno birala mete napada, prenosi u subotu Reuters pozivajući se na ministarstvo državnih službi (DSS), nacionalnu agenciju za sigurnost.

DSS je priopćio da je špijunska ćelija otkrivena u ponedjeljak te se sa tijelima civilnog zrakoplovstva radilo na sprečavanju napada. DSS je uhitio 14-godišnjeg dječaka koji je priznao da je špijunirao sigurnosnu proceduru na aerodromu, uključujući pregled putnika i protokol prilikom ukrcaja, a potom je jednom muškarcu prenosio svoja zapažanja, dodaje se u priopćenju. Taj muškarac, međutim, nije lociran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"DSS je zajedno sa zrakoplovnim vlastima međunarodne zračne luke Nnamdi Azikawe u Abuji razbio špijunsku mrežu pod kontrolom terorista Boko Harama", kazao je glasnogovornik nacionalne agencije za sigurnost Tony Opuiyo.

Predsjednik Muhamadu Buhari je zaustavljanje šestogodišnje pobune Boko Harama proglasio jednim od prioriteta, no ta džihadistička skupina je od njegova dolaska na vlast u svibnju ove godine u bombaškim napadima ubila u Nigeriji više od 700 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo