dan nakon prisege predsjednika / Raznio se bombom u džamiji: 26 osoba poginulo

Image
Foto: AP Images

Napadi su se dogodili dan nakon što je novi predsjednik Muhamadu Buhari prisegnuo na dužnost i najavio da će u Maiduguriju smjestiti glavni stožer Središnjeg vojnog zapovjedništva

31.5.2015.
9:42
AP Images
VOYO logo

Muškarac samoubojica usmrtio je najmanje 26 osoba u subotu raznijevši se bombom u džamiji na sjeveroistoku Nigerije u gradu Maiduguri, što ga je novi predsjednik odabrao za buduće sjedište vojnog zapovjedništva radi bolje koordinacije borbe protiv islamističke skupine Boko Haram.

"Samoubojica je aktivirao improviziranu eksplozivnu napravu u džamiji Alhadži Haruna na području Monday Marketa", izjavio je visoki policijski dužnosnik Aderemi Opadokun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema bolničkim izvorima, ubijeno je najmanje 26 osoba, a 28 je ranjenih u tome gradu od dva milijuna stanovnika.

Napadi su se dogodili dan nakon što je novi predsjednik Muhamadu Buhari prisegnuo na dužnost i najavio da će u Maiduguriju smjestiti glavni stožer Središnjeg vojnog zapovjedništva radi bolje koordinacije borbe protiv Boko Harama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na njegovu najavu stigao je noću na subotu kada je radikalni Boko Haram raketirao grad i ubio najmanje pet osoba.

Agencija Reuters prenosi da pobunjenici Boko Harama nastoje prijeći rovove iskopane oko grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoubilački napad u džamiji počinjen je u subotu poslije podne.

Dosadašnji predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan kritiziran je zbog nesposobnosti da suzbije pobunu Boko Harama u kojoj je od 2009. ubijeno više od 15.000 ljudi, a 1,5 milijuna je raseljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo