KIM JONG-UN SE HVALI / 'Razvili smo oružje tako moćno da se po njim i najotporniji neprijateljski tenkovi raspadaju poput zrele tikve'

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Vođa je prisustvovao testiranju laserski navođenog prijenosnog raketnog bacača te izjavio da novo oružje ima 'domet najveći na svijetu' i 'precizan je poput snajpera'

27.2.2016.
12:20
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Sjeverna Koreja razvila je protutenkovsko oružje tako moćno da se po njim i najotporniji neprijateljski tenkovi raspadaju poput "zrele tikve", rekao je vođa te izolirane komunističke zemlje Kim Jong-Un, prenose u subotu tamošnji mediji.

Vođa je prisustvovao testiranju laserski navođenog prijenosnog raketnog bacača te izjavio da novo oružje ima "domet najveći na svijetu" i "precizan je poput snajpera", prenosi službena sjevernokorejska agencija KCNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa zadovoljstvom je uočio da i specijalni tenkovi i oklopna vozila kojima se neprijatelji hvale da imaju veliku vatrenu snagu i manevrabilnost pucaju poput zrele tikve pred našim protutenkovskim oružjem", prenosi agencija.

Kim je naredio da čim je prije moguće počne masovna proizvodnja novog oružja te da njime budu brzo opskrbljene oružane snage Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunistički režim Pjongjanga ima brojčano jake oružane snage. Sjeverna Koreja ima 1,2 milijuna aktivnih vojnika na 25 milijuna stanovnika, što je dvostruko više od južnokorejskog susjeda.

No sjevernokorejske oružane snage uglavnom su zastarjele, a vojska je ozbiljno hendikepirana kroničnom nestašicom goriva zbog međunarodnih sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo