spajanje obitelji / Roditelji plaćaju da im krijumčare djecu: Tisuće djece uz granicu nagurane u ograde, najmlađi imaju tri godine

Biden je rekao da se taj priljev dugoročno može riješiti samo ulaganjem u srednju Ameriku kako bi se ondje smanjilo siromaštvo.

31.3.2021.
19:16
VOYO logo

Amerika je počela s provedbom odluke predsjednika Joea Bidena kojom se dopušta spajanje migrantske djece s obiteljima, te se onima koji su sami osigurava bolji smještaj. To je odmak od Trumpove „politike nulte tolerancije" prema ilegalnom useljavanju. Dok čekaju azil, djeca će biti smještena u studentske domove, crkve i hotele koji ne rade. 

Djeca u plastičnim ogradama, nagurana, u potpuno nehumanim uvjetima. Nitko ne zna točan broj, zna se da ih je više od 4000 uzduž američko-meksičke granice. Nemaju dokumente, ne znaju jezik, najmlađi su stari tek tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta djeca prelaze sama. Očito je da roditelji krijumčarima, članovima kartela plate naknadu, oni preuzmu dijete, dovedu ga na rijeku, smjeste na splav i kažu im, u redu, idite", rekao je zapovjednik granične policije Oscar Escamilla.

Dio će biti smješten u udomiteljske obitelji. Biden kao još jedan od razloga za ovakvu odluku navodi zdravlje, ovdje se nikakva distanca ne može poštovati. Lokalne vlasti uređuju prostore za prihvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne bi rekao da je ovo idealna situacija za djecu, ali bolja je situacija nego na granici, gdje su bili u vrlo skučenim, nehigijenskim uvjetima.", smatra senator iz Teksasa Joaquin Castro

Starija djeca će biti razvrstana po znanju jezika, zdravstvenom stanju i spolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primit ćemo isključivo maloljetnice bez pratnje, u dobi od 13 do 17 godina. Prve od tih mladih osoba stići će večeras.", kazao je gradonačelnik San Diega Todd Gloria

Svi crkveni objekti uz granicu otvorili su svoja vrata. Poručuju kako je ovakva humanitarna kriza sramota za jednu svjetsku silu. Bez obzira na način dolaska migranata i razloge, pomoći će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je rekao i sam Isus. Rekao je - kad vidite nekog stranca koji se izgubio i treba pomoć, kad mu pomognete, vi pomažete meni.", tvrdi pastor crkve Gospe od Guadalupe Roy Snipes

Od najave kako će svi ilegalni migranti imati pravo na zahtjev za azilom povećao se broj dolazaka iz Meksika, Biden je rekao da se taj priljev dugoročno može riješiti samo ulaganjem u srednju Ameriku kako bi se ondje smanjilo siromaštvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo