Potresno pismo šokiralo regiju / Roditelji sina (9) izbacili iz stana: Spava u starom autu ispred zgrade, ne jede, ne ide u školu...

Image
Foto: Shutterstock

Dječak je odlučio pronači skrovište u automobilu nakon što su ga roditelji izbacili iz stana

23.11.2019.
20:00
Shutterstock
VOYO logo

Facebook grupa "Probudi se Neume" objavila je potresno pismo građanina čiji devetogodišnji susjed spava u  starom automobilu ispred zgrade. 

Dječak je odlučio pronači skrovište u automobilu nakon što su ga roditelji izbacili iz stana. Institucije za sada nisu reagirale, piše u objavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potresno pismo prenosimo u cijelosti:

"Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kavu, u starom autu (koji je parkiran ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina, jako mlado zar ne, da na ulici spava, roditelji mu nedaju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se to događa. Bila je tu i socijalna i policija, ali ništa ne poduzimaju. Nitko ništa. Država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome, svi su žalosni, svi to znaju. Policija je poduzimala nešto, ali propalo je naravno. Otac koji svoje dijete veže lancom, udara šakama pa ima modrice posvuda, majka to sve gleda i ne reagira. Bezbroj puta nose drva, dao im je pletene vreće i dok on doma leži dangubi, naravno, njih trjica moraju nositi to. Maltretiranje zar ne. Kad bih vam počeo pričati, trebalo bi mi 2 dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu, mali lopov, 'vaki je 'naki je, ali kad taj isti klinac što ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pričati kako živi, stvarno bude neugodno. Vjerujte mi, da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma, što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje' On meni odgovara, pognutom glavom: 'Mama i tata su me izbacili. Ne idem vec 2 dana u školu. Torba mi je doma. Nisam jeo ništa od jučer'. Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvič da pojede. Uveo ga u stan da se ugrije. Ljudi, nije ovo samo priča, nego govorim istinu. Zato molim, ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo. Idemo mi nešto poduzeti kad nitko neće...", stoji u potresnoj poruci koju prenosi portal hercegovina.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo