otkazuju se letovi, premiještaju diplomati... / RTL Danas uživo iz Ukrajine: 'Čeka se izvanredno stanje, Ukrajinci kažu da je situacija sve napetija'

Američko-ruski sastanak od kojeg se puno očekivalo je otkazan. Je li to zbogom diplomaciji?

23.2.2022.
20:45
VOYO logo

U Ukrajini se očekuje proglašenje izvanrednog stanja, a vojska je mobilizirana. U Kijev, je upravo sletjela ekipa RTL-a - Leona Šiljeg i Ivan Borojević.

Situacija je nešto drugačija nego prije dva tjedna, kada je RTL zadnji puta izvještavao uživo iz Kijeva. Prva stvar koja se može primijetiti po dolasku u zemlju da je na aerodromu mnogo manja gužva nego što je bila tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preporuka je bila da odmah kupimo povratnu kartu za Kijev, a ne jednosmjerno da ne bismo imali problema. On što je drugačije je da nema velike gužve. To ni ne čudi jer je desetak aviokompanija ili otkazalo ili suspendiralo na desetak dana letove, a popis je veći svaki dan. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuku da se u Ukrajinu ne putuje. Ako pak Hrvati ovdje dođu onda se preporuča da im se jave u Veleposlanstvo u Kijevu.

Kada smo sletjeli svi su izvadili svoje mobitele i provjerili vijesti, glavna vijest bila je veliki hakerski napad i na ukrajinski parlament i na Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo obrane i Ministarstvo zdravstva.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u Zagrebu bila je da čeka izvanredno stanje. To treba potvrditi parlament, mnogi su u avionu, ali i na aerodromu razgovarali što bi to značilo. Ukrajinci prate situaciju, prate vijesti, kažu sada da je sve puno napetije. Neke zapadne zemlje su iz Kijeva svoje diplomate i njihove obitelji prebacili u Lavov blizu poljske granice, kažu da je to u slučaju invazije puno sigurnija opcija.

Inače, Rusi svoje diplomate vraćaju u Rusiju, Ukrajinski pak svoje građane pozivaju da se vrate natrag u Ukrajinu, prati se svaki potez, što će reći Vladimir Putin, što će odgovoriti Joe Biden. Tu je i ta vremenska razlika, jer kada se istok budi, zapad spava i obrnuto svaki dan", izvijestila je Leona Šilijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo