NEISPUNJENA OBEĆANJA / EKSKLUZIVNO Visoki izvor iz makedonske Vlade za RTL: 'Zaev nije podnio ostavku, ali o njoj razmišlja'

Image
Foto: AP Photo/Virginia Mayo, Pool

Od visokog izvora pri makedonskoj vladi RTL saznaje da je Zaev rezigniran i razočaran

18.10.2019.
17:50
AP Photo/Virginia Mayo, Pool
VOYO logo

Da je Zoran Zaev, premijer Sjeverne Makedonije, navodno podnio ostavku i o tome obavijestio strane ambasade, javlila je talijanska agencija ANSA.

RTL, međutim, doznaje da Zaev nije podnio ostavku zato što što nije ispunio predizborno obećanje - a to je početak pristupnih pregovora sa Europskom unijom (EU) - ali da o ostavci razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki vladin izvor za RTL je istaknuo da se ostavka ne podnosi u tajnosti već se javno objavljuje, ali istina jest da je u Bruxellesu razgovarao s mnogim premijerima, da je rezigniran i razočaran te da će sljedećih dana donijeti odluku o tome hoće li podnijeti ostavku.

Navodi kako je sada jasno da ne postoji nijedan proceduralni, nego samo suštinski problem jer su oni napravili sve što je bilo potrebno od reformi do promjena imena države i sada se osjećaju - izigrano.

Zaključak upućuje na još jednu diskusiju prije Zagreba, a hrvatskoj Vladi zahvaljuje na podršci. No tu je sada problem s povjerenjem. Dodaje: tko im jamči da će taj zaključak donijeti ikakav pomak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo