središte Londona blokirano / RTL-ova novinarka iz Londona: 'Kraljicu će pokopati u predvečernjim satima, uz supruga i roditelje'

Image
Image

Sahranit će se u kapelici kraj svog supruga, na istom mjestu gdje su pokopani i Elizabetini roditelji te sestra Margaret

19.9.2022.
17:24
VOYO logo

Iz Londona uživo javila se RTL-ova novinarka Maja Oštro Flis. Kaže, policija je blokirala centralni dio Londona. Pokušali li netko proći nekoliko ulica dalje do centra, policija sve vraća na prvi punkt.

"Ovo nije za građane tankih živaca, policija tvrdi da je blokiran grad zbog tisuće ljudi - kako su uspjeli doći do opatije i središnjeg dijela Londona tako bi se trebali i vratili, da ne bude gužve. Puno je i automobila, službenih tablica, pa su ceste blokirane jer i brojni dužnosnici napuštaju London. Nije zakazano nikakvo druženje ni sastanci nakon sprovoda, niti u palači, niti u Londonu. Joe Biden sa suprugom odmah je nakon sprovoda svojim avionom krenuo put SAD-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljica Elizabetha bit će pokopana uz svoga supruga.

RTL-ova novinarka donijela je detalje kako će to izgledati:
"Znamo da su već tisuće noćima i danima ispred Windsora, koji je lijepo simpatično mjesto od Londona koje se proslavilo 2018. kada je bilo veliko bajkovito vjenčanje princa Harryja i Megan Markel. Poznata šetnica kojom ide procesija završava u samom dvorcu, u blizini kapelice Svetog Jurja gdje će prvo biti misa za oko 800 uzvanika. Kraljica će biti pokopana u predvečernjim satima u krugu obitelji, znakovito, na istom mjestu kraj svog supruga princa Philipa. Na istom mjestu pokopani su i njezini roditelji, ali i sestra Margaret."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Elizabetha je dala izgraditi kapelicu prema željama svoga oca koji nije želio biti pokopan u kraljevskom trezoru.

Image
Ispraćaj kraljice /

RTL uživo iz Londona: 'Osjećamo se sigurno. 10.000 policajaca je u centru grada, na trasi će ih biti još 6000'

RTL-ova novinarka objasnila je i zašto takve podjele u protokolu, naime drugačije su bili postavljeni Harry i William, a kasnije su se pridružile i njihove supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protokol je jedna od ključnih stvari.Već je prije bilo odlučeno da će uz lijes biti istaknuti i najbliži članovi obitelji, njezin sin Charles sa sinovima, potom Charlesov brat Andrew i potom sva ostala obitelj i uvaženi gosti. Znamo da su i Megan Market, Kate Middleton i supruga kralja Charlesa išli automobilom. Najuža obitelj hodala je uz lijes, dok su se supruge vozile trasom do Buckinghamske palače. Društvo u automobilu činila su im i djeca Kate - George i Charlotte. Sigurno su postali top tema u Londonu jer su komentirali da su došli na sprovod prabake."

Na pitanje,koga je masa najtoplije dočekala, RTL-ova reporeterka odgovorila je da su svi članovi kraljevske obitelji emotivno dočekani, da su to bili posebni i teški trenuci. "Odisali su dostojanstvom, kad je kraljičin lijes ulazio u Opatiju, vladala je zaglušujuća tišina. Britanci su bili ponosni, nisu ni pljeskali. A što više dani idu, sve je veća naklonost prema princu Charlesu. Oni neće otvoreno reći da imaju problem protiv nekoga, ali je činjenica daprinc Harry i njegova supruga Megan Markle nisu više toliko popularni kao prije i to zato što više nisu formalni članovi obitelji. Britanski mediji nekoliko puta bili su nemilosrdni prema njima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo