službeni posjet / RTL-ova reporterka u Madridu uoči dolaska premijera Plenkovića: 'Dolazi po odgovore o dronu i to u bazu koja nas nije upozorila'

Iz te bate nadgledaju i hrvatsko nebo te imaju snagu izdati naredbu da se dignu vojni avioni i eventualno sruše letjelice

15.3.2022.
20:31
VOYO logo

Sutra će premijer Andrej Plenković biti u službenoj posjeti NATO-ovoj vojnoj bazi kraj Madrida gdje bi trebao dobiti više informacija o dronu koji se srušio u Zagrebu.

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg javila se večeras iz Madrida s informacijama o tome što se očekuje od posjete premijera NATO-ovoj bazi. Kakve odgovore očekuje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome kako je letjelica završila u Hrvatskoj i da nas nitko o tome nije obavijestio. Premijer će sutra u NATO-ovu bazu, koja je 20-ak kilometara od Madrida, doći u 9 sati ujutro i ondje se sastati s glavnim zapovjednikom vezano uz nadzor zračnog prostora. Doći će s njim i predstavnici Hrvatskoj ratnoj zrakoplovstva koji će u bazi ostati cijeli dan kako bi dobili odgovore na brojna pitanja. Upravo iz te baze mogla je stići zapovijed obavijest o podizanju borbenih aviona, presretanju i ako je potrebno rušenju letjelice", izvijestila je RTL-ova reporterka.

Nastavila je kako do toga nije došlo te da se postavlja pitanje kako je letjelica mogla proći kroz zračni prostor, ne jedne, nego dvije članice NATO-a, Rumunjske i Mađarske, i završila u trećoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitanja je puno, u toj bazi radi 200-tinjak ljudi iz 17 zemalja, među njima ima i Hrvata. Ovo je jednodnevni posjet. Nakon posjeta vojnoj bazi, pet do 12 premijer će doći ispred zgrade španjolske vlade, ondje će se sastati sa svojim kolegom Pedrom Sánchezom", rekla je Leona Šiljeg.

Ovo je uzvrati posjet jer je on bio u Hrvatskoj u listopadu prošle godine. Nakon radnog ručka slijedi susret s kraljevskom obitelji, a sve će završiti u 19 sati u Hrvatskom veleposlanstvu gdje će se premijer Plenković susresti i s hrvatskom zajednicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo