nakon rata u ukrajini / Rusi navalili na luksuzne stanove u Beogradu: 'Uglavnom plaćaju gotovinom i žele teretanu i garažu'

Image
Foto: Shutterstock

Ranije su Rusi stanove u glavnom gradu Srbije iznajmljivali, no sve češće ih i kupuju

13.7.2022.
10:33
Shutterstock
VOYO logo

Od kako je počeo rat u Ukrajini, stalno raste broj Rusa koji dolaze u Srbiju. Ruski državljani počeli su kupovati stanove u Beogradu za koje su spremni izdvojiti uglavnom više od 200.000 eura, piše Nova.rs. Ekonomist i izvršni direktor agencije za nekretnine City Expert Miloš Mitić istaknuo je kako je Beograd jedan od balkanskih gradova koji je oduvijek bio zanimljiv stranim državljanima koji žele kupiti nekretninu.

'Krenulo je tijekom svibnja'

''Prvo su iznajmljivali stanove u Beogradu i Novom Sadu, a sada ih i kupuju. Krenulo je tijekom svibnja, a nakon toga je potražnja bila sve veća, da bi u srpnju dosegnula vrhunac'', rekao je Mitić koji očekuje da će se interes Rusa za nekretnine u glavnom gradu Srbije nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije samo tri mjeseca, agenti za nekretnine procjenjivali su da 95 posto Rusa koji su došli u Beograd žele iznajmiti stanove, sada više nije tako. Mitić napominje kako Rusi stanove uglavnom plaćaju gotovinom. Traže se najviše manje kvadrature, no ima i onih Rusa koji žele veće i luksuzno uređene nekretnine.

"Jedna posebna grupa ruskih državljana potražuje skupe stanove u velikim kompleksima, gdje imaju sve - parking, garažu, teretanu… I to su uglavnom stanovi s cijenom od preko 200.000 eura", objašnjava ekonomist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
drugačiji od drugih /

Je li Srbija postala najrusofilnija europska zemlja? Analitičari za RTL.hr: 'Stav građana je drugačiji'

Image
drugačiji od drugih /

Je li Srbija postala najrusofilnija europska zemlja? Analitičari za RTL.hr: 'Stav građana je drugačiji'

Najviše od svih stranaca

Mitić dodaje da je prije rata u Ukrajini broj ruskih građana koji su tražili stanove u Beogradu bio minoran.

"Sada ruski državljani imaju najveći postotak udjela u potražnji stanova, ako govorimo u odnosu na ostale strane državljane", rekao je Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među svim Rusima koji kupuju stanove u Beogradu, jasno se izdvajaju dvije grupe.

"Prva grupa su kupci koji traže uglavnom manje stanove, u općinama koje su udaljenije od centra i cijene tih stanova iznose do 100.000 eura. Drugu grupu čine platežno mnogo sposobniji kupci, koji preferiraju stanove u kompleksima u centralnim općinama u Beogradu, kao što su Beograd na vodi, West 65, Blok A, Novi Dorćol, Central Garden i tome slično. Cijene ovih stanova su od 3.000 eura po kvadratnom metru i više. Uglavnom se radi o stanovima između 60 i 90 kvadrata, s minimum jednom spavaćom sobom", zaključuje Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo