'KRŠI ZAKON' / Rusija izbacila scene istospolnog seksa iz filma o Eltonu Johnu, a Samoa izbacila film iz kina

Image
Foto: AP Images

U Rusiji je dopušteno prikazivanje "Rocketmana" iz kojeg su izrezani prizori istospolne ljubavi

11.6.2019.
10:09
AP Images
VOYO logo

Arhipelag Samoa na kojemu je homoseksualnost protuzakonita, zabranio je prikazivanje biografskog filma "Rocketman" posvećenog Eltonu Johnu jer u njemu ima prizora istospolnog seksa.

"Rocketman", koji je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, opisuje uspon do slave jednog od prvih pjevača koji su javno pokazali svoju homoseksualnost kao i njegovu borbu protiv ovisnosti (droga, seks, alkohol).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leiataua Niuapu, čelni čovjek za nadzor filmova koji se prikazuju u kinima na arhipelagu, potvrdio je ovaj tjedan da je film zabranjen jer sadrži scene "koje nisu korektne za široku publiku".

Za novine Samoa Observer Niuapu je rekao da film "krši zakon kojim se zabranjuje brak istospolnih osoba te da nije usklađen s kulturnim i vjerskim uvjerenjima" na arhipelagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istospolni odnos kažnjiv je zatvorom do sedam godina na Samoi, navodi udruga Human Dignity Trust sa sjedištem u Londonu, no pritom priznaje da vlasti ne primjenjuju revnosno taj zakon. 

Godine 2009., na Samoi su vlasti zabranile film "Milk" u kojem Sean Penn tumači ulogu političara HarveyaMilka, borca za prava homoseksualca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rusiji je dopušteno prikazivanje "Rocketmana" iz kojeg su izrezani prizori istospolne ljubavi te je britanski pjevač oštro kritizirao rad ruskih cenzorskih škara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo