zastoj / Rusija tvrdi da su pregovori o Siriji odgođeni, UN nema informacija o tome

Image
Foto: AP

Rusija, Turska i Iran, u čijim je rukama sudbina Sirije s obzirom na postignut prekid vatre krajem 2016. ponovile su da ne postoji vojno rješenje sukoba koji može biti okončan jedino političkim putem

27.1.2017.
14:36
AP
VOYO logo

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u petak kako su pregovori o Siriji u Ženevi odgođeni, ali  Ujedinjeni narodi to nisu mogli potvrditi, dodajući da će posebni izaslanik za Siriju Staffan de Mistura sljedeći tjedan otputovati u New York kako bi o tome razgovarao.

"Datum 8. veljače odgođen je za kraj idućeg mjeseca", objavio je šef ruske diplomacije Sergej Lavrov u petak ujutro prije susreta u Moskvi sa sirijskim oponentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema potvrde da su pregovori u veljači odgođeni", izjavila je potom glasnogovornica ureda posebnog izaslanika UN-a za Siriju Staffana de Misture, Yara Sharif.

"Posebni izaslanik odlazi u New York sljedećeg tjedna, razgovarat će o tom pitanju s glavnim tajnikom" UN-a Antoniom Guterresom, kazala je glasnogovornica na susretu s novinarima u Ženevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo sigurni kad se posebni izaslanik vrati", naglasila je ona.

Glede liste sudionika na pregovorima u Ženevi koji bi se trebali odvijaju pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda, druga glasnogovornica UN-a Alessandra Vellucci kazala je da pozivnice "nisu finalizirane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija, Turska i Iran, u čijim je rukama de facto sudbina Sirije s obzirom na postignut prekid vatre krajem 2016. između sirijske vojske i pobunjeničkih skupina, ponovile su da "ne postoji vojno rješenje sukoba koji može biti okončan jedino političkim putem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo