imaju nove detalje / Rusi dovršili istragu oko ubojstva Dugine: 'Ubila ju je Natalija iz specijalaca, pa pobjegla u Estoniju'

Image
Foto: Investigative Committee of Russia

Ukrajina je odbacila tvrdnje o umješanosti u napad

22.8.2022.
14:31
Investigative Committee of Russia
VOYO logo

Ruski mediji javljaju kako je završena istraga FSB-a o ubojstvu 29-godišnje Darije Dugine, kćeri jednog od najvećih pristaša predsjednika Vladimira Putina i navodnog ideologa rata u Ukrajini, Aleksandra Dugina.

Tvrde da ju je ubila 43-godišnja Natalia Vovk, pripadnica specijalnih snaga Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubojstvo su pripremile ukrajinske snage, a počinitelj je njihova državljanka Natalia Vovk, koja je u Rusiju ušla s kćeri 23. srpnja ove godine. Unajmila je stan u zgradi u kojoj je Dugina živjela te ju je nadzirala", tvrde iz FSB-a.

Dodali su da je Vovok na svojem Mini Cooperu tri puta mijenjala registarske tablice te da je pobjegla iz Rusije preko Estonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska unutarnja sigurnosna služba, FSB, izjavila je da iza napada koji se dogodio u subotu navečer stoji ukrajinski državljanin koji je u srpnju stigao u Rusiju. Ruski policija tvrdi da je osumnjičenik pobjegao iz Rusije u Estoniju nakon atentata na Duginu, prenosi BBC koji nije mogao neovisno provjeriti ove navode.

"Na dan ubojstva Vovk je s djetetom bila na glazbenom festivalu na kojem je Dugin bila počasna gošća. Kad je izvršila zadatak, odmah je napustila državu", objavili su iz FSB-a, a prenio ruski Sputnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnosni dužnosnici u Moskvi ranije su objavili da je osumnjičenik unajmio stan u istom bloku u kojem je Dugina živjela kako bi prikupio informacije o njezinom načinu života i kretanju. Dodali su i da je napadač pratio Duginu na festival izvan Moskve, gdje su Daria i njezin otac bili počasni gosti.

Image
Aleksandar Dugin /

Tko je otac ubijene Dugine? Kontroverzni je ideolog i filozof koji veliča Srbiju: 'Hrvati su za njega neprijatelji'

Image
Aleksandar Dugin /

Tko je otac ubijene Dugine? Kontroverzni je ideolog i filozof koji veliča Srbiju: 'Hrvati su za njega neprijatelji'

Čelnik proruskih separatista u Donecku, Denis Pušilin, jučer je za napad optužio "teroriste ukrajinskog režima, te ustvrdio da je prava meta bio Aleksandar Dugin.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je odbacila umiješanost u napad, a Ilija Ponomarev, bivši ruski zastupnik, jučer je za napad optužio  skupine unutar Rusije koje se protive Putinovoj vladavini.

"Naglašavam da Ukrajina, naravno, nema nikakve veze s tim, jer mi nismo kriminalna država, što je Ruska Federacija, a još manje teroristička država", rekao je Mihajlo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darja Dugina je kao i njezin otac podržavala je rat u Ukrajini, a radila je kao novinarka u prorežimskim medjima. Zbog toga je došla pod sankcije Velike Britanije i SAD-a koji su ju opisali kao ''istaknutu suradnicu Putina koja širi dezinformacije o Ukrajini i ruskoj invaziji na tu zemlju''.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo