SNAŽAN VJETAR OTEŽAVA SITUACIJU / S požarom u središnjem Portugalu bori se više od 800 vatrogasaca

Snažni vjetrovi otežavaju vatrogascima gašenje preostalog požara. Uspješno kontroliraju 60 posto terena

21.7.2019.
16:09
VOYO logo

Nakon što su uspjeli staviti pod kontrolu dva požara zbog kojih je djelomično evakuirano jedno selo, više od 800 vatrogasaca bori se protiv požara koji se u nedjelju proširio iz središnjeg Portugala, navode dužnosnici i dodaju da je ozlijeđeno 20 osoba, od kojih je jedna u teškom stanju. 

"Policija je pokrenula istragu", izjavio je novinarima ministar unutarnjih poslova Eduardo Cabrita. Rekao je da je lokalnim vlastima neobično što su svi planuli između 15.30 i 16.30 u subotu na istom području. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažni vjetrovi otežavaju vatrogascima gašenje preostalog aktivnog požara. Zasad uspješno kontroliraju 60 posto površine koja je počela gorjeti u subotu poslijepodne u okrugu Castelo Branco, 225 kilometara sjeveroistočno od Lisabona te se proširila na okrug Santarem. 

"Spremni smo za težak dan", rekao je novinarima Belo Costa iz civilne zaštite. Nijedna kuća trenutno nije ugrožena, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu su 14 zrakoplova, 251 vatrogasno vozilo te 20 vojnika i četiri buldožera. 

"Dvanaestero civila i osmorica vatrogasaca ozlijeđena su u požarima", rekao je Cabrita. Jedna osoba je u teškom stanju i zadržana je u bolnici s opeklinama prvog i drugog stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik mjesta Vila de Rei, Ricardo Aires, pogođenog požarom, rekao je portugalskom javnom servisu RTP da im nedostaje vatrogasaca i resursa. 

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa naveo je u priopćenju kako pozorno prati situaciju i izrazio solidarnost s mještanima i gasiteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju 2017. u razornom požaru u središtu područja Pedrogao Grande u Portugalu poginule su 64 osobe, a više od 250 ih je bilo ozlijeđeno. Požar je bio najteža katastrofa u suvremenoj povijesti Portugala. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo