11 agenata / SAD nameće nove sankcije Sjevernoj Koreji zbog razvoja oružja masovnog uništenja

Image
Foto: AP Images

Međunarodna zajednica je zabrinuta da Sjeverna Koreja možda radi na razvoju balističkih projektila koji bi mogli dosegnuti zapad SAD-a

31.3.2017.
22:55
AP Images
VOYO logo

SAD je u petak odobrio nove sankcije protiv Sjeverne Koreje zbog razvoja oružja masovnog uništenja i stalnog kršenja rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Američko ministarstvo financija priopćilo je da je sankcijama obuhvaćeno 11 sjevernokorejskih "agenata režima" koji rade u Rusiji, Kini, Vijetnamu, i na Kubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti pojedinci pokušavaju zaobići postojeće sankcije UN-a ili SAD-a pružajući novčanu pomoć ili nabavljajući oružja masovne destrukcije, priopćilo je ministarstvo te dodalo da se novim sankcijama zamrzava njihova imovina i vlasništvo koje je pod kontrolom SAD-a.  

"Svrha je današnjih sankcija prekinuti mreže i metode koje vlada u Sjevernoj Koreji koristi za financiranje zabranjenih nuklearnih, balističkih projektila i programa", rekao je ministar financija Steven Mnuchin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna zajednica također je zabrinuta da Sjeverna Koreja možda radi na razvoju interkontinentalnih balističkih projektila, koji bi mogli dosegnuti zapad SAD-a i druge zemlje bliže Sjevernoj Koreji.

Pjongjang je zadnjih godina ubrzao svoj nuklearni program.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo