susret s ministrima / SAD pozvao zemlje ASEAN-a da preispitaju veze s Pjongjangom

Image
Foto: AP Images

Američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao je u četvrtak kolege iz jugoistočne Azije da usvoje nužne diplomatske mjere radi izolacije Sjeverne Koreje

5.5.2017.
9:25
AP Images
VOYO logo

Američki državni tajnik Rex Tillerson pozvao je u četvrtak kolege iz jugoistočne Azije da usvoje nužne diplomatske mjere radi izolacije Sjeverne Koreje.

Šef američke diplomacije susreo se s ministrima vanjskih poslova i visokim dužnosnicima diplomacije deset zemalja članica Asocijacije zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) u Washingtonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prigodom je dužnosnik State Departmenta Patrick Murphy izjavio pred novinarima da diplomatske misije Sjeverne Koreje u inozemstvu imaju ponekad posebno visok broj izaslanika.

Ta bi veleposlanstva, sugerirao je on, mogla omogućiti Pjongjangu da se nezakonito izvuče iz sankcija koje su uvedene protiv Sjeverne Koreje kao odgovor na njezin balistički i nuklearni program kao i drugog "štetnog djelovanja". Kao primjer iznio je ubojstvo u zračnoj luci Malezije Kim Jong-nama, polubrata sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zemlje su se stoga složile i u nekim slučajevima ograničile ili smanjile opseg sjevernokorejskog diplomatskog prisustva u svojim zemljama", kazao je Patrick Murphy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo