IRANCI NE VJERUJU / SAD spreman na razgovore: 'Iran samo treba ući kroz ta otvorena vrata'

Image
Foto: Twitter

Washington je najavio da će ovaj tjedan uvesti i sankcije nad iranskim ministrom vanjskih poslova

25.6.2019.
12:12
Twitter
VOYO logo

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Bolton je, govoreći nakon što je SAD uveo nove sankcije protiv iranskih dužnosnika, rekao kako je Washington i dalje spreman na razgovore s Teheranom, a iranski predsjednik ga je optužio da laže. 

"Predsjednik je ostavio vrata otvorena za prave pregovore o potpunoj i provjerljivoj eliminaciji iranskog nuklearnog programa, njegovog sustava balističkih raketa, podrške međunarodnom terorizmu i ostalog zloćudnog ponašanja diljem svijeta", kazao je Bolton u Jeruzalemu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što Iran treba napraviti jest ući kroz ta otvorena vrata", dodao je. 

SAD se u svibnju prošle godine povukao iz sporazuma iz 2015. između svjetskih sila i Irana kojem je cilj bio zaustavljanje iranskog nuklearnog programa u zamjenu za ukidanje sankcija. Teheran odbacuje optužbe da razvija nuklearno naoružanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je potpisao izvršnu uredbu o novim sankcijama Iranu uperenih protiv vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija i drugih visokih dužnosnika, kao odmazdu za rušenje američke bespilotne letjelice, no neke sankcije bile su planirane i prije incidenta. 

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington je najavio da će ovaj tjedan uvesti i sankcije nad iranskim ministrom vanjskih poslova, pišu američki mediji. Sam Mohamad Džavad Zarif je zbog toga naglasio kako SAD, odnosno "B tim" suradnika predsjednika Trumpa, poput Johna Boltona, "mrze diplomaciju i žedni su rata".

"U isto vrijeme dok pozivate na pregovore sankcionirate ministra vanjskih poslova! Jasno je da lažete", poručio je u ponedjeljak Amerikancima iranski predsjednik Hasan Rouhani, prenosi agencija France Presse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rouhani je naglasio i kako američke sankcije protiv Hamneija neće imati utjecaja jer on nema nikakve imovine u inozemstvu. 

"Djelovanje Bijele kuće pokazuje da je mentalno retardirano", zaključio je iranski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo