Indonezija / Samo su se šalili: Zbog lažne maske prijeti im deportacija s Balija

Image
Foto: Instagram/joshpalerlin

Indonezija strogo provodi svoje mjere protiv koronavirusa, a policija smije izdati novčane kazne za prvo kazneno djelo te deportirati strance za drugo.

29.4.2021.
9:05
Instagram/joshpalerlin
VOYO logo

Dvoje YouTubera suočava se s deportacijom s Balija nakon što su snimili video na kojem je jedan od njih prekršio lokalne zakone o maskama. Video su snimili iz zafrkancije, naravno. 

Lokalne vlasti su navodno oduzele putovnicu Joshu Paleru Lin i Lei Se, a dvojac bi mogao biti prisiljen napustiti Indoneziju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci Se je pokušavala ući u trgovinu, ali nije imala masku pa su je morala izaći van. Međutim, Lin joj tada nanosi lažnu masku na lice i ona ulazi u trgovinu bez problema.

Video koji je objavljen 22. travnja postao je viralan. Lin ima 3,4 milijuna pretplatnika na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indonezija strogo provodi svoje mjere protiv koronavirusa, a policija smije izdati novčane kazne za prvo kazneno djelo te deportirati strance za drugo kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovo bio Linin i Seov prvi poznati prekršaj, videozapis je privukao toliko pozornosti da su im balijske vlasti oduzele putovnice. Lin je navodno s Tajvana, ali živi u Sjedinjenim Državama, dok je Se (koja se na mrežama zove Lisha) ruska državljanka, navodi se u policijskoj izjavi, piše CNN.

"Bit će ispitani kako bi se donijeli odluku hoće li biti deportirati ili ne", potvrdio je za lokalne medije I Putu Surya Dharma, glasnogovornik regionalnog ureda za Ministarstvo prava i ljudskih prava na Baliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lin je u međuvremenu uklonio video sa svog YouTube kanala. 24. travnja na svoj je Instagram objavio video u kojem se on, Se i njihov odvjetnik ispričavaju zbog videa. 

"Namjera ovog videa nije bila nepoštivanje ili pozivanje svih da ne nose maske", kaže Lin. "Ovaj videozapis sam napravio kako bih zabavljao ljude jer sam kreator sadržaja i moj je posao zabavljati ljude." Kasnije dodaje: "Obećavamo da to više nećemo raditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta oboje su nosili maske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo