DOBILA 7 GODINA ZATVORA / Sastanak Putina i Netanyahua rezultirao oslobođenjem 26-godišnje djevojke: 'To nas je sve dirnulo'

Image
Foto: AP Images, Facebook/Naama Issachar

Izraelci vjeruju da su optužbe protiv Issacharove povećane nakon što je Izrael izručio hakera Alekseja Burkova

30.1.2020.
16:38
AP Images, Facebook/Naama Issachar
VOYO logo

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu sastao se u četvrtak s Vladimirom Putinom u Moskvi kako bi upoznao ruskoga predsjednika s mirovnim planom Donalda Trumpa za Bliski istok i odveo zatvorene izraelske državljanke kući.

Putin pomilovao Izraelku koja je švercala travu

Netanyahu je rekao kako bi želio čuti Putinove "uvide" u Trumpov plan, što je izazvalo bijes među Palestincima, javlja Daily Mail. Dvojac je u Moskvi razgovarao nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak se održao dan nakon što je Putin potpisao predsjedničko pomilovanje za 26-godišnju Izraelku Naamu Issachar koja je prošle godine zatvorena u Rusiji zbog posjedovanja kanabisa. Issachar je uhvaćena s devet grama droge u svojoj torbi tijekom zaustavljanja na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi dok je iz Indije letjela u  Izrael.

U početku je bila optužena za posjedovanje droge, što se u Rusiji obično kažnjava  jednomjesečnim boravkom u zatvoru, ali je kasnije optužena za šverc droge i zatvorska kazna povećana je na sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želio bih Vam zahvaliti u ime svih Izraelaca na pomilovanju Naamu Issachar'', rekao je Netanyahu.

"To nas je sve dirnulo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski dužnosnici vjeruju da su optužbe protiv Issachar povećane kao odmazda nakon što je Izrael izručio hakera Alekseja Burkova (29) iz Sankt Peterburga SAD-u. Rusija nikada nije formalno povezala ta dva slučaja.

Burkov je od tada priznao krivnju za vođenje web stranice povezane s prijevarom kreditnim karticama u iznosu od 20 milijuna dolara na sudu u Virginiji. Netanyahu je došao u Moskvu nakon posjeta Washingtonu, kada mu je predsjednik Trump u utorak otkrio svoj dugoočekivani mirovni plan za Bliski istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo