TRAŽI SE ISTRAGA / Sedamnaestero djece poginulo u stampedu na nogometnoj utakmici. Veleposlanik RH otkrio ima li ozlijeđenih Hrvata

Image
Foto: AP Photo/Achmad Ibrahim

Policija koristila suzavac kako bi spriječila navijače koji su pohrlili na teren, ljudi se razbježali

3.10.2022.
8:29
AP Photo/Achmad Ibrahim
VOYO logo

Sedamnaestero djece među 125 je osoba poginulih u stampedu na nogometnoj utakmici u Indoneziji, javlja Reuters. Potvrdili su to tamošnji čelnici koji moraju objasniti kako je uopće došlo do jedne od najgorih nesreća na stadionu.

U tome bi im trebalo pomoći nezavisno tijelo koje će vlada osnovati ovog tjedna, a koje će se sastojati od akademika i nogometnih stručnjaka te vladinih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova na svom Twitter profilu objavilo je kako je gostujući u Dnevniku HTV-a veleposlanik RH u Indoneziji Nebojša Koharović rekao da nitko od hrvatskih državljana nije ozlijeđen niti poginuo u stampedu na nogometnoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, navijači su izazvali stampedo pokušavajući napustiti stadion nakon što je policija upotrijebila suzavac kako bi spriječila navijače koji su na kraju utakmice pohrlili na sami teren.

Naposljetku, govori se i o tome kako je na stadionu bilo i više navijača nego je dozvoljeno, a FIFA je zatražila i izvješće o samoj nesreći. U njenim sigurnosnim pravilima stoji kako se vatreno oružje ili plin kojim bi se kontrolirala masa ne smije upotrebljavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo