povećan broj / Šef Europskog parlamenta očekuje od ministara zemalja EU dogovor o raspoređivanju 160.000 migranata

Image
Foto: voxeurop.eu

Porast broja migranata doveo je do toga da su europski čelnici počeli razgovarati o raspoređivanju 160.000 podnositelja zahtjeva za azilom tijekom sljedeće dvije godine

21.9.2015.
8:33
voxeurop.eu
VOYO logo

Šef Europskog parlamenta rekao je u ponedjeljak da očekuje od ministara unutarnjih poslova Europske unije da se slože oko dobrovoljne sheme raspoređivanja 160.000 migranata na njihovu sastanku u utorak.

"Bit će rasprava, ali će na kraju doći do dogovora o raspodjeli 160.000 migranata", rekao je Martin Schulz njemačkoj radio-televiziji Deutschlandfunk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je ostale europske čelnike da prihvate zajedničku odgovornost u najgoroj migracijskoj krizi na kontinentu od Drugog svjetskog rata na hitnom sastanku u srijedu.

Prijedlog o kojem se raspravlja prije sastanka ministara unutarnjih poslova EU u utorak sastoji se u raspoređivanju 120.000 podnositelja zahtjeva za azilom tijekom sljedeće dvije godine širom cijelog bloka, no porast broja migranata doveo je do toga da su europski čelnici počeli govoriti o brojci od 160.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo