njegova strana priče / Šešelj potvrdio da ga je uhitila hrvatska policija: 'Prišli su mi naoružani puškama...'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Šešelj tvrdi da su ga hrvatski policajci pustili jer su počeli pristizati Srbi u terencima koji su išli u njegovoj pratnji, a koji su navodno bili naoružaniji i brojniji od Hrvata

16.10.2018.
13:02
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Pero Kovačević za 24 sata rekao da je hrvatski MUP 1991. priveo ne samo Željka Ražnatovića Arkana, nego i Vojislava Šešelja, informaciju je potvrdio i sam Šešelj. 

"Krajem travnja 1991. godine bio je miting srpskog naroda kod Belog Manastira. Iz Srbije smo bili Milan Paroški, ja i još neki ljudi i poslije mitinga smo u koloni krenuli prema Bezdanu da bi se prebacili preko Dunava u Srbiju i u samom Bezdanu su hrvatski policajci naoružani puškama meni prišli i rekli mi da sam uhićen, da imaju nalog da me odvedu u stanicu policije u Osijek na saslušanje", rekao je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, dodajući da se policajcu predstavio kao četnički vojvoda, piše Srbija danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj tvrdi da mu je poslije toga prišao šef policije Josip Reihl-Kir i rekao: "Gospodine Šešelj, možete ići". Šešelj im je odgovorio: "Zar me već puštate? Kad ja vas budem hapsio, neću vas tako brzo puštati!" 

"Razmakoše se policajci i mi svi prijeđosmo u Srbiju. A poslije nekoliko dana ubili su tog načelnika policije, Glavaš i Šeks su kontrolirali to područje, možda zbog tog razloga što je mene pustio", navodi Šešelj i dodaje da su ga potom osudili na četiri i pol godine zatvora, a Paroškog na četiri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj tvrdi da su ga hrvatski policajci pustili jer su počeli pristizati Srbi u terencima koji su išli u njegovoj pratnji, a koji su navodno bili naoružaniji i brojniji od Hrvata. Šešelj kaže da je Arkan bio uhićen kada je krenuo u dogovore oko nabavke oružja za zapadni dio tadašnje Krajine te da je držan nekoliko mjeseci, kao i da "izgleda da je bio pušten dogovorom tadašnjeg srpskog i hrvatskog ministra policije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo