novi pokušaj uvrede / Šešeljev sin vrijeđao Hrvatsku, Plenković mu odgovorio: 'Vi ste primjer da jabuka ne pada daleko od stabla'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSEL

'Predstavljate stranku koja ima za cilj promovirati veliku Srbiju koja se želi proširiti na Hrvatsku i BiH', poručio je premijer

26.6.2018.
14:16
Zarko Basic/PIXSEL
VOYO logo

Sin ratnog zločinca Vojislava Šešelja, Aleksandar Šešelj, nakon izlaganja hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Parlamentarnoj skupštine Vijeća Europe u Strasbourgu javio se za pitanje i vrijeđao Hrvatsku. U svom izlaganju je prekinut, a Plenković mu nije ostao dužan.

'Vi ste primjer uzrečice da jabuka ne pada daleko od stabla, jer predstavljate stranku koja ima za cilj promovirati veliku Srbiju koja se želi proširiti na Hrvatsku i BiH', rekao je Plenković Aleksandru Šešelju, srpskom zastupniku u Skupštini Vijeća Europe nakon što je ovaj nakon govora hrvatskog premijera u dijelu namijenjenom zastupničkim pitanjima vrijeđao Hrvatsku, piše tportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu stvar Šešelj je jučer izveo nakon izlaganja hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić. Nju je pitao kada će Hrvatska 'vratiti republiku srpsku krajinu ljudima koji su pobjegli od ustaškog noža'. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Strasbourgu je u govoru u Parlamentarnoj skupštine Vijeća Europe rekao  da je "Vijeće Europe danas je važnije nego ikad prije".

"Hrvatska svoju punu podršku pruža radu Vijeća Europe. Moramo svi štititi principe i vrijednosti Vijeća Europe i Hrvatska je predana očuvanju tih vrijednosti', kazao je premijer u svom govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo