ozbiljne prijetnje napadima / Šestero privedenih u Bruxellesu: sumnja se da su planirali terorističke napade na Silvestrovo

Image
Foto: AP/Arhiva

Protiv dvojice privedenih muškaraca, Saida i Mohameda, podignuta je optužnica, a tereti ih se za prijetnju napadima i sudjelovanja u aktivnostima terorističke grupe

31.12.2015.
14:25
AP/Arhiva
VOYO logo

U sklopu istrage o prijetnjama napadima u Bruxellesu na Silvestrovo, u četvrtak je privedeno još šest osoba, izvijestilo je belgijsko državno odvjetništvo. 

"Uhićeno je i na saslušanje privedeno šest osoba", stoji u priopćenju te se dodaje da je u četvrtak ujutro u raznim dijelovima Bruxellesa i okolici obavljeno sedam pretresa tijekom kojih su zaplijenjeni mobiteli, računala i tableti koji se analiziraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je protiv dvojice privedenih muškaraca podignuta optužnica. To su Said S., tridesetgodišnji belgijski državljanin kojega optužnica tereti da je prijetio napadima, sudjelovao u aktivnostima terorističke skupine kao počinitelj i supočinitelj te da je novačio članove i Mohamed K. (27), koji je optužen za najteže prijetnje napadima i sudjelovanje u aktivnostima terorističke grupe kao počinitelj i supočinitelj.

Izvor blizak istrazi provedenoj u srijedu kazao je i da su istražitelji na tragu skupini motorista koja djeluje pod nazivom "Bajkeri samoubojice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretresi su izvedeni u Molenbeeku i Laekenu te u Anderlechtu i Leuuw-Saint-Pierreu, općinama jugoistočno od glavnoga grada. 

Državno tužiteljstvo u utorak je izvijestilo o ozbiljnim prijetnjama napadima na znamenitosti Bruxellesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo