otkazan posjet / Sigurnosne službe BiH: 'Nismo primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Vilić je na čelu agencije koja koordinira rad više policijskih agencija, a njegovi službenici su najizravnije uključeni u zaštitu VIP osoba.

19.12.2021.
13:43
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Policijske i sigurnosne službe u BiH nisu primile nijednu informaciju o ugrozi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je, kako su ranije priopćili iz njegova ureda, zbog sigurnosnih razloga otkazao posjet središnjoj Bosni.

Direktor Uprave za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je za državnu Bosanskohercegovačku radio-televiziju (BHRT) da su danima radili s policijskim agencijama iz BiH i Hrvatske koje su bile uključene u organizaciju posjeta hrvatskog predsjednika središnjoj Bosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tijekom boravka u Bosni i Hercegovini” , rekao je Vilić.

Image
'huškačka atmosfera' /

Ovo je razlog zašto je Milanović otkazao posjet BiH: 'SOA je dostavila nalaz, odluka je njegova'

Image
'huškačka atmosfera' /

Ovo je razlog zašto je Milanović otkazao posjet BiH: 'SOA je dostavila nalaz, odluka je njegova'

Vilić je na čelu agencije koja koordinira rad više policijskih agencija, a njegovi službenici su najizravnije uključeni u zaštitu VIP osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je da tijekom posljednjih više dana "nisu primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske".

Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Hasan Hodžić izjavio je lokalnim medijima kako je sigurnosna situacija na području te županije zadovoljavajuća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su iz ureda predsjednika RH objavili kako se posjeta središnjoj Bosni i otkazuje zbog sigurnosnih razloga na temelju sigurnosne procjene nadležnih institucija Republike Hrvatske, bez drugih detalja.

Predsjednik Zoran Milanović je danas trebao nazočiti obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" kojim je u zimu 1993. razbijena blokada opskrbe hranom, lijekovima i drugim potrepštinama za hrvatske enklave u središnjoj Bosni koje su se mjesecima nalazile pod opsadom snaga bošnjačke Armije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo