PRIOPĆENJE MINISTARSTVA / Sirija sklopila dogovor s Moskvom: Rusija ne planira graditi novu vojnu bazu na sirijskom teritoriju

Image

Glasnogovornik YPG-a Redur Xelil je rekao ranije da Rusija podiže vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije u dogovoru s YPG-om

20.3.2017.
21:32
VOYO logo

Rusija ne planira otvoriti novu vojnu bazu u Siriji, priopćilo je ministarstvo obrane u ponedjeljak, nakon što je milicija sirijskih Kurda (YPG) objavila da je s Moskvom postigla dogovor o novoj vojnoj bazi na sjeveroistoku Sirije.

"Nema planova o raspoređivanju novih ruskih vojnih baza na teritoriju Sirije", stoji u priopćenju. U njemu se ipak dodaje da se kod Afrina, u pokrajini Alep, nalazi dio "centra za pomirbu" koji pomaže u pregovorima zaraćenih strana u Siriji na uspostavi lokalnog primirja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik YPG-a Redur Xelil je rekao ranije da Rusija podiže vojnu bazu na sjeverozapadu Sirije u dogovoru s YPG-om koji nadzire to područje te da će obučavati borce YPG-a u sklopu borbe protiv terorizma.

Xelil je rekao za Reuters da je dogovor s Rusijom sklopljen u nedjelju i da su ruski vojnici već stigli na položaj u sjeverozapadnoj pokrajini Afrin. "Ruska nazočnost ... dolazi u dogovoru između YPG-a i ruskih snaga koje djeluju u Siriji u sklopu suradnje protiv terorizma i kako bi pomogli u obuci naših snaga za moderno ratovanje te uspostavili izravnu kontakt točku s ruskim snagama", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo