spriječeno krvoproliće / Sirijac kojeg se sumnjičilo za pripremanje terorističkog napada, ubio se u njemačkom zatvoru

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Prema policijskim saznanjima, on je već ovog tjedna namjeravao izvršiti samoubilački napad u jednoj od dvije berlinske zračne luke. Uhićen je u ponedjeljak

13.10.2016.
7:19
AP
VOYO logo

Sirijac Džabar el Bakir kojeg se sumnjičilo za pripremanje terorističkog napada u Njemačkoj, počinio je u srijedu uvečer samoubojstvo u istražnom zatvoru u Leipzigu, javljaju njemački mediji.

"22-togodišnji Sirijac pronađen je obješen u svojoj ćeliji u zatvoru u Leipzigu", javio je dnevnik Bild, pozivajući se na izvore u ministarstvu unutarnjih poslova savezne pokrajine Saske a vijest su kasnije potvrdile i informativno-novinske agencije.

Džabar el Bakir je uhićen u ponedjeljak rano ujutro u jednom stanu u Leipzigu nakon što je u subotu pobjegao policiji u obližnjem Chemnizu.

Njemačke vlasti su preko stranih obavještajnih službi došle do saznanja o Sirijcu koji je 2015. kao izbjeglica doputovao u Njemačku. Prema posljednjim saznanjima Ureda za zaštitu ustavnog poretka el Bakir je već ovog tjedna namjeravao izvršiti samoubilački napad u jednoj od dvije berlinske zračne luke.

U srijedu poslijepodne pojavile su se informacije kako el Bakir okrivljuje trojicu sunarodnjaka, koji su ga u nedjelju navečer svezali u jednom stanu i potom obavijestili policiju, da su bili upućeni u njegove terorističke planove.

El Bakir je, kako navode istražitelji, bio u kontaktu s tzv. Islamskom državom a prema nekim saznanjima je u nekoliko navrata nakon dolaska u Njemačku, ne dulja razdoblja boravio u Turskoj. Sumnja se da je tamo od pripadnika IS-a dobio novac i upute za izvršavanje bombaškog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo