Sirene u Izraelu / Sirijska vojska srušila izraelski F-16: Izrael odmah pokrenuo zračne udare

Izraelska vojska navodi da se zrakoplov F-16 srušio tijekom misije protiv iranskih dronova u Siriji, gdje se iranske snage bore na strani sirijskog predsjednika Bašara al Asada

10.2.2018.
14:19
VOYO logo

Izrael je priopćio da je pokrenuo zračne udare na baterije protuzračne obrane i iranske ciljeve u Siriji u subotu, a sirijska vojska je ustvrdila da je pogodila izraelski zrakoplov F-16 koji se srušio u sjevernom Izraelu.

Izraelska vojska navodi da se zrakoplov F-16 srušio tijekom misije protiv iranskih dronova u Siriji, gdje se iranske snage bore na strani sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael kaže da je poslao avione u Siriju nakon rušenja iranskog drona koji je letio nad izraelskim teritorijem ranije u subotu. Također navodi da su njegovi borbeni zrakoplovi napadnuti u Siriji, iako zasad nije poznato zašto se avion srušio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napadnuto je 12 ciljeva, među kojima tri baterije protuzračne obrane i četiri iranske mete koje su dio iranskog vojnog establišmenta u Siriji", stoji u priopćenju izraelske vojske.

"Tijekom napada ispaljene su protuzrakoplovne rakete prema Izraelu zbog čega su se u sjevernom Izraelu čule sirene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirijski državni mediji izvijestili su o dva odvojena izraelska napada.

Vojni izvor je rekao da je u prvom napadu sirijska zračna obrana otvorila vatru kao odgovor na izraelski čin "agresije" na vojnu bazu te da je pritom pogodila "više od jednog zrakoplova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su sirijski državni mediji izvijestili da je zračna obrana odgovorila na novi izraelski napad te da je spriječila napade na vojne položaje na jugu zemlje.

Rastuća snaga i utjecaj Irana u Siriji tijekom gotovo sedmogodišnjeg rata, uključujući razmještanje snaga koje podupire Iran nedaleko od granice na Golanskoj visoravni, izaziva zabrinutost Izraela koji kaže da će djelovati protiv bilo kakve prijetnje svog regionalnog neprijatelja Teherana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo