'sigurnosni sustav' / Sjedinjene Države sigurne u svoje kapacitete protiv projektila: 'Možemo zaštititi cijeli američki teritorij'

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Sustav se sastoji od radara i drugih detektora postavljenih po cijelom svijetu i na satelitima za otkrivanje neprijateljskih lansiranja

29.11.2017.
22:28
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Sjedinjene Države su sigurne u svoje kapacitete učinkovitog odgovora na eventualni sjevernokorejski balistički napad, rekao je u srijedu jedan američki dužnosnik dan nakon novog Pyongyangova testiranja međukontinentalnog balističkog projektila.

"Mislim da ne mogu pokrenuti nuklearni napad na Sjedinjene Države u sadašnjem stanju stvari", rekao je taj neimenovani američki dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji konsenzus da možemo zaustaviti sve čime danas Sjeverna Koreja raspolaže", dodao je. "U budućnosti ne znam".

Sjeverna Koreja je ispalila u srijedu novi tip međukontinentalnog balističkog projektila (ICBN) Hwasong-15, koji je pao u Japansko more nakon oko 1000 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj projektil, za koji Pyongyang tvrdi da može pogoditi američki kontinent, dosegnuo je do sada najvišu visinu u sjevernokorejskim ispaljivanjima, rekao je američki ministar obrane Jim Mattis.

Za obranu od međukontinentalnih projektila Sjedinjen Države su potrošile milijarde dolara za razvoj tehnologija koje mogu presresti balističke projektile usmjerene prema njihovoj zemlji, a Kongres radi na deblokiranju dodatnih milijarda dolara da omogući Pentagonu ubrzanje istraživačkih programa. Washington ima GMD sustav (Ground-based Midcourse Defence) s 44 presretača u Fort Greelyju, oko 160 km od Fairbanksa na Aljasci i u bazi Vandenberg  u Kaliforniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav se sastoji od radara i drugih detektora postavljenih po cijelom svijetu i na satelitima za otkrivanje neprijateljskih lansiranja. Projektil presretač uništava projektil u svemiru, snagom svoje kinetičke energije.

 Američki dužnosnik drži da sustav GMD može zaštititi cijeli američki teritorij, i da nije potrebno postaviti sličan sustav na istočnoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo