Glasovanje vijeća / Sjedinjenje Države žele oštrije sankcije za Sjevernu Koreju zbog njezinih pokusa

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Sjedinjenje Države žele glasovanje Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bi se nametnule oštrije sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezinih pokusa.

4.8.2017.
19:40
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Sjedinjenje Države žele u subotu glasovanje Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda kako bi se nametnule oštrije sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezinih pokusa s dva interkontinentalna balistička projektila u srpnju, rekli su u petak diplomati.

Sjedinjene Države će dostaviti nacrt rezolucije svih 15 članica vijeća u petak, nagovješćujući vjerojatni dogovor sa Kinom saveznicom Sjeverne Koreje o uvođenju novih sankcija, rekli su diplomati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezolucija treba devet glasova te da nijedna od pet stalnih članica Sjedinjenih Država, Kine, Rusije, Britanije ili Francuske ne uloži veto kako bi rezolucija bila usvojena.

Sjedinjene Države i Kina zadnjih mjesec dana pregovaraju o nacrtu teksta. Obično dogovore sankcije Sjevernoj Koreji prije nego službeno u to upletu druge članice vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države neformalno informiraju Britaniju i Francusku o tim bilateralnim pregovorima a američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley rekla je kako je Kina dala nacrt rezolucije Rusiji te pregovara s njom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo