Vojna obuka? / Sjeverna Koreja ispalila neidentificirani projektil

Image

Ispalila je i najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa

9.5.2019.
13:30
VOYO logo

Sjeverna Koreja ispalila je u četvrtak neidentificirani projektil, objavila je južnokorejska vojska, manje od tjedan dana otkako je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un osobno nadgledao pokusno ispaljivanje više raketa i projektila.

Projektil je ispaljen oko 4 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu iz sjeverozapadnog grada Sino-rija u smjeru istoka, priopćilo je zapovjedništvo južnokorejske vojske ne navodeći druge pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovani južnokorejski dužnosnik izjavio je da je projektil letio 420 kilometara. To je više od dometa raketa ispaljenih u subotu kada je Sjeverna Koreja lansirala nekoliko raketa sa svoje istočne obale u ocean.

Vojna vježba?

No, ispalila je i najmanje jednu balističku raketu kratkog dometa koja može letjeli do 500 kilometara u onome što je Pyongyang nazvao "regularnom i obrambenom vježbom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije ništa drugo nego dio regularne vojne obuke. Vježba nije bila usmjerena na nikoga niti je rezultirala pogoršanjem stanja u regiji", kazao je neimenovani glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova čije je riječi prenijela agencija KCNA.

Vježba u subotu je bio prvi test balističkih projektila koji je S.Koreja provela od studenog 2017. kada je ispalila interkontinentalni balistički projektil dugog dometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do novog ispaljivanja raketa i projektila dolazi nakon što su razgovori sa Sjedinjenim Državama i Južnom Korejom zapeli u veljači, izazvavši uzbunu u obje zemlje koje nastoje navesti Sjever da ukine svoje programe nuklearnog oružja i balističkih projektila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo