radi se na analizi putanje / Sjeverna Koreja ispalila novi projektil u pravcu Japana, stanje alarmantno

Južnokorejski mediji prenose kako je projektil proletio istočno od glavnog grada Pjongjanga, a nije poznato koliki je imao domet

28.11.2017.
20:04
VOYO logo

Sjeverna Koreja ispalila je novi projektil, tvrde južnokorejski mediji. Vijest je potvrdio i izvor u američkoj vladi, prenosi Reuters. 

Južnokorejska novinska agencija Yonhap izvještava kako je projektil proletio istočno od Pjongjanga. Nije poznato koliko daleko je odletio i je li prešao i preko Japana, kao i prethodno ispaljeni projektili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Koreja i SAD rade na analizi putanje ispaljenog projektila, a još uvijek je nepoznatog kojeg je dometa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja testirala je nekoliko drugih projektila ove godine, uključujući i prve interkontinentalne balističke projektile, a sve u jeku tenzija oko njihovog nuklearnog programa.

Stručnjaci američke vlade danas su objavili kako očekuju da bi Sjeverna Koreja za nekoliko dana mogla izvesti novi test, što bi bilo prvi put nakon ispaljivanja projektila preko Japana sredinom rujna, rekla su dva pouzdana vladina izvora u utorak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor iz japanske vlade rekao je u utorak da je Japan detektirao radio signale koji upućuju na to da se Sjeverna Koreja možda priprema za novo lansiranje projektila, premda takvi signali nisu neuobičajeni a satelitske snimke ne pokazuju nove aktivnosti.

Drugi američki obavještajni izvori primijetili su da je Sjeverna Koreja prije namjerno puštala varljive signale za nuklearne  testove i ispaljivanje projektila, kako bi prikrila stvarne pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike