TRZAVICE U ODNOSIMA / Sjeverna Koreja nakon Pompea kritizirala i Boltona

Image
Foto: Twitter

Pjongjang je već drugi put u manje od tjedan dana kritizirao nekog američkog visokog dužnosnika

20.4.2019.
14:29
Twitter
VOYO logo

Sjeverna Koreja nazvala je u subotu "besmislenim" poziv američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona da pokaže kako je ozbiljna glede odustajanja od svog nuklearnog oružja, čime je Pjongjang već drugi puta u manje od tjedan dana kritizirao nekog američkog visokog dužnosnika.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je otvoren za treći sastanak na vrhu sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom, no Bolton je u srijedu za Bloomberg News kazao kako najprije treba postojati "jasan pokazatelj da je Sjeverna Koreja donijela stratešku odluku o odustajanju od nukelarnog naoružanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolton, savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost, u razgovoru za Bloomberg nadmašio je samoga sebe izjavivši takvu besmislicu", rekla je Choe Son Hui, zamjenica sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, prenijela je državna novinska agencija KCNA.

"Zbog Boltonovog istupa zapitala sam se je li to posljedica nerazumijevanja namjera između vodećih američkih i sjevernokorejskih lidera ili se on samo pokušao našaliti", kazala je Choe Son Hui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve u svemu, njegove riječi nisu simpatične, a on mi se čini nejasnim", dodala je.

Sjevernokorejska zamjenica ministra vanjskih poslova upozorila je kako američko "razbacivanje takvim ocjenama bez diskrecije i smisla" neće donijeti dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mike Pompeo poručio je u petak kako će američki diplomati nastaviti djelovati u cilju postizanja denuklearizacije Sjeverne Koreje, na koju se, kako kaže, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un obvezao prošlog lipnja.

Državni mediji u četvrtak su objavili kako Sjeverna Koreja ne želi više da Pompeo sudjeluje u nuklearnim pregovorima, te želi nekoga tko je "pažljiviji i zreliji u komunikaciji". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se da će atmosfera biti loša i da će razgovori ponovno zaglibiti ako Pompeo nastavi sudjelovati u raspravama", rekao je Kwon Jong Gun, viši dužnosnik u sjevernokorejskom ministarstvu vanjskih poslova, a prenijela KCNA.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo