NEVOLJE NA VIDIKU? / Sjeverna Koreja nije jedina: Iran i Rusija također proveli raketna testiranja

Image
Foto: Screenshot

Sjeverna Koreja u subotu je lansirala dva balistička projektila kratkog dometa u more pored svoje istočne obale

24.8.2019.
10:38
Screenshot
VOYO logo

Nakon što je Sjeverna Koreja pokusno ispalila u subotu dvije rakete kratkog dometa, o provedenim raketnim testiranjima također su izvijestili Iran i Rusija.

Iran je pokusno ispalio novu raketu, objavio je u subotu zapovjednik iranske Revolucionarne garde, general Hosein Salami, a prenosi novinska agencija Tasnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša zemlja je uvijek arena za testiranje različitih obrambenih i strateških sustava i to su stalna kretanja prema rastu naše sile za odvraćanje", kazao je Salami dodajući da je u petak bio "jedan od uspješnih dana" za Iran.

On nije naveo nikakve potankosti o raketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je u subotu pokusno ispalila balističke rakete, interkontinentalnu Sinevu i najnoviju Bulavu, s dvije podmornice u regiji Arktičkog oceana i Barentsovog mora u sklopu borbene obuke, priopćilo je  ministarstvo obrane.

"Tijekom lansiranja potvrđene su određene tehničke karakteristike balističkih raketa iz podmornice i učinkovitost svih sustava brodskih raketnih sustava", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja u subotu je lansirala dva balistička projektila kratkog dometa u more pored svoje istočne obale, priopćila je južnokorejska vojska, što je posljednje u nizu raketnih testiranja u zadnjih nekoliko tjedana uslijed zastoja pregovora o denuklearizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo