U potpunoj tajnosti / Sjeverna Koreja se hvali 'vrlo važnim testom': Jesu li testirali motor za projektile drugog dometa?

Image
Foto: AP Images

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je kako bi tvrdnja Pjongjanga mogla značiti da je Sjeverna Korea uspješno testirala novi motor projektila

8.12.2019.
13:15
AP Images
VOYO logo

Sjvernokorejska vojska provela je u subotu "vrlo važan test" u poligonu za lansiranje projektila Sohae, prenosi sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA u nedjelju.

U izvještaju stoji da je Akademija nacionalnih obrambenih znanosti izvijestila Centralni komitet Radničke partije Koreje da je uspješno provedeno testiranje u subotu navečer.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KCNA je rekla da će test imati "značajan učinak na promjenu strateške pozicije Sjeverne Koreje", ali nisu to elaborirali.

Smješteno na sjeverozapadu zemlje, na granici s Kinom, postrojenje Sohae napušteno je 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ove godine, prema nekim izvještajima, započela je ponovna izgradnja postrojenja, a NBC je prenio kako su radovi izvođeni upravo u vrijeme susreta Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una u vijetnamskom Hanoiju u veljači.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je kako bi tvrdnja Pjongjanga mogla značiti da je Sjeverna Korea uspješno testirala novi motor projektila koji bi mogao biti korišten za projektile drugog dometa ili interkontinentalne balističke projektile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo