ima se može se / Skuplja i od one u New Yorku: Beograđani postavili jelku vrijednu 83.000 eura, gradonačelnik se opravdava kako 'ne može pratiti baš svaku javnu nabavu'

Image
Foto: Pištoljka/Twitter

Nesuđena beogradska jelka je prema dogovorenoj cijeni znatno skuplja od najskuplje jelke na svijetu koja se nalazi u luksuznom hotelu Emirates Palace

21.12.2017.
14:26
Pištoljka/Twitter
VOYO logo

Beograd će za doček 2018. godine imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svijetu, a koju građani plaćaju 83.000 eura. Skupocjenu jelku kupio je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa s građanima grada Beograda od tvrtke "Keep light", a kupljena je prije nego što je donesena odluka o dodjeli ugovora, saznaje Pištaljka.

Grad Beograd od te tvrtke već godinama kupuje blagdansku rasvjetu, za koju je, kako ističe Pištaljka, namješten prošlogodišnji, ali i ovogodišnji natječaj za rasvjetu tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po objavljivanju vijesti o namještenom ugovoru, u četvrtak ujutro oglasio  se beogradski gradonačelnik Siniša Mali izjavivši kako će ugovor za jelku odmah biti raskinut.

Mali je novinarima kazao kako je i sam bio iznenađen cijenom jelke te da je ona prešla sve mjere. Gradonačelnik je dodao kako građani neće plaćati nikakve penale te da će se naknadno oglasiti nakon što provjeri je li sve bilo po zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu pratiti baš svaku javnu nabavu, ali evo, kako sam saznao, mislim da ne možete očekivati bržu reakciju", zaključio je Mali.

Nesuđena beogradska jelka je prema dogovorenoj cijeni znatno skuplja od one koja stoji ispred Rockefeller centra u New Yorku, za koju taj megapolis plaća 25.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradska jelka visoka 18 metara ukrašena je s 200 plastičnih ukrasa te 40 plišanih vrpci, a skuplja je i od najskuplje jelke na svijetu koja se nalazi u luksuznom hotelu Emirates Palace u UAE-u koja bez ukrasa košta 10.000 dolara, piše Pištaljka.

Jelka na beogradskom Trgu republike od 83.000 evra postavljena pre nego što je tender završen. Ugovor dobila firma Keep light koja ima monopol na novogodišnje osvetljenje https://t.co/nc90TsiP1Epic.twitter.com/fnZrpeRKE4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo