i franjo htio u japan / Slavni redatelj Scorcese kod Pape: premijerno u Vatikanu prikazao svoj najnoviji film

Image
Foto: AP

'Tišina' govori o dvojici isusovačkih misionara Portugalaca koji u Japanu traže svog nestalog mentora

30.11.2016.
20:58
AP
VOYO logo

Papa Franjo u srijedu je primio slavnog redatelja Martina Scorceseja, dan nakon što je u Vatikanu organizirana projekcija njegova novog filma "Tišina" o progonu kršćana u Japanu u 17. stoljeću.

 Redatelj je Papi poklonio dvije slike, djela japanskih autora iz 18. stoljeća, koja su poslužila kao inspiracija za film. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tišina" govori o dvojici isusovačkih misionara Portugalaca koji u Japanu traže svog nestalog mentora. Papi je tematika bliska jer je i sam kao mladi isusovac htio otići u misiju, u tu daleku zemlju.

Film je u Vatikanu premijerno prikazan pred publikom koju je činilo 300 isusovaca. "Scorsese je bio na premijeri i činio se vrlo zadovoljan kako je prošlo", kazao je otac James Martin, isusovac koji je surađivao na scenariju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scorsese,  je kao mladić proveo godinu dana u sjemeništu, a s Papom se sastao gotovo 30 godina nakon što su mnogi konzervativni katolički velikodostojnici osudili njegov film "Posljednje Kristovo iskušenje", u kojem Isus razapet na križ sanja život i seks s Marijom Magdalenom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo