upoznali se u zatvoru / Šljivančanin o Praljku: 'Pamtim ga kao korektnog čovjeka, kad su me osudili, rekao mi je 'svaka čast!''

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Šljivančanin kaže kako je posebno zapamtio susret s Praljkom prilikom posjete njegove obitelji

30.11.2017.
20:58
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Veselin Šljivančanin, umirovljeni general JNA, kojeg je Haaški sud osudio na deset godina zatvora, rekao je da je šokiran vijestima o Slobodanu Praljku koji je u sudnici popio otrov nakon što mu je pročitana kazna. ‘Izjavljujem saučešće njegovoj obitelji jer sam ga upoznao kao čovjeka koji je bio korektan prema meni i mojoj obitelji’, rekao je Šljivančanin za Sputnjik

Šljivančanin se prisjetio da je Praljka upoznao u zatvoru, no viđali su se samo u sportskoj dvorani i ponekad u dvorani za posjete, piše portal B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam s njim nikada bio zajedno na nekom odjelu. Hrvati iz mostarske grupe nisu tako često bili u zatvoru, puštani su na privremenu slobodu do početka suđenja. Jedino gdje sam se s njim susretao bilo je u sportskoj dvorani i u sobi za posjete, kad dođe meni moja, a njemu njegova."

Šljivančanin kaže kako je posebno zapamtio susret s Praljkom prilikom posjete njegove obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak je bio korektan prema mojoj obitelji kad su mene osudili na 18 godina zatvora, on je došao u sobu za posjete kad su nam bile obitelji i rekao je: Ja sam vas vidio kako se vi ponašate u zatvoru i svaka vam čast i računajte na svaku moju podršku i pomoć. Ja ne vjerujem da ste vi takav čovjek kakvim su vas oni osudili", prisjeća se Šljivančanin. 

Iako se javnost iščuđuje činjenici kako je Praljak u sudnicu unio otrov, njemu to nije veliko iznenađenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakvi su stražari bili, mogli ste, ako ste sposobni i hrabri i znate što hoćete, da pronesete bilo što iako vrše detaljne pretrese. Kad netko nešto hoće, u mogućnosti je sve napraviti, ovisi samo od čovjeka, ma kakve bile njihove službe", rekao je Šljivančanin, piše B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo