SPREMAJU MJERE / Slovenska policija opet otkrila ilegalne migrante, upozorava i Hrvatsku

Image
Foto: ILUSTRACIJA / Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Foto: ILUSTRACIJA / Ivica Galovic/PIXSELL

Slovenska policija "uhvati skoro tisuću migranata i izbjeglica" mjesečno.

31.7.2018.
15:31
ILUSTRACIJA / Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Slovenska policija u ponedjeljak je, tijekom ophodnje uz granicu s  Hrvatskom, na području Črnomelja u južnoj Sloveniji zatekla 22 stranca različitih nacionalnosti iz Afrike i s Bliskog istoka te je utvrđeno da su nezakonito prešli granicu, objavila je u utorak policijska postaja u Novom Mestu, zadužena za taj sektor međudržavne granice.

Postupak u vezi sa zatečenim ilegalnim migrantima još je u tijeku, a radi se o po 8 državljana Pakistana i Maroka, 3 Iranca, dva Afganistanca i jednom Iračaninu.
Kako navode slovenski policijski izvori, u zadnjem razdoblju najviše ilegalnih migranata koji nezakonito uđu u Sloveniju otkrije se na području Črnomelja te na području koparske općine, a povećava se i broj otkrivenih prijestupnika koji se bave ilegalnim prijevozom migranata iz različitih država, koji se odlučuju na taj prijestup iz lukrativnih pobuda unatoč visokim zaprijećenim kaznama, prenose slovenski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>BiH dobila milijun eura za smještaj migranata, još nema dogovora o cjelovitim mjerama 

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je tim povodom u ponedjeljak za Slovenski radio da bi Hrvatska trebala bolje čuvati svoje granice prema susjednim državama, nečlanicama EU-a, kako migranti ne bi dolazili u Sloveniju jer ima obvezu zaštite vanjske granice EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz nastavak sadašnjeg trenda rasta ilegalnih migranata naša će država uskoro biti prisiljena donijeti određene mjere koje neće biti lake ni za Sloveniju, ali bi u takvom razvoju situacije bile neophodne", kazao je Šefic za Slovenski javni radio servis.

Ustvrdio je čak da slovenska policija "uhvati skoro tisuću migranata i izbjeglica" mjesečno, pri ilegalnom prelasku slovensko-hrvatske granice i ulasku u Schengenski prostor i da je to "definitivno previše" te da to dokazuje kako Hrvatska, "unatoč tome što se trudi", svoj posao čuvanja vanjske granice EU-a "ne obavlja kako bi trebala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo