policija / Slovenska policija vratila s Macelja troje maloljetnih migranata u Hrvatsku

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Cerar je u četvrtak uizjavio kako su austrijske najave produženja posebnog režima kontrole unutarnje granice u Schengenskom prostoru nepotrebne kad je riječ o austrijsko-slovenskoj granici

21.10.2016.
17:53
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U Sloveniju su u četvrtak preko graničnog prijelaza Gruškovje/Macelj pokušala ući trojica maloljetnih migranata s afganistanskim državljanstvom, ali ih je granična policija otkrila i vratila hrvatskim kolegama, priopćila je u petak slovenska policija.

Najprije je u ranim jutarnjim satima pregledom teretnog vozila koe je vozio makedonski vozač pronađen Afganistanac koji se skrivao među teretom u unutrašnjosti vozila, a nekoliko sati kasnije na istom su prijelazu zatečena i vraćena hrvatskoj policiji još dvojica maloljetnika sakrivena u kamionu koji je vozio 40-godišnji turski državljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima slovenskog ministarstva unutarnjih poslova pokušaji ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju su povećani, ali još nema masovnijeg vala migranata iako se Slovenija prema navodima vlade priprema i na taj scenarij, a parlament uskoro treba promijeniti zakon o strancima i dodatno zaoštriti politiku azila.

Na summitu EU-a u Bruxellesu koji je završen u petak bilo je riječi i o problematici ilegalnih migracija, a slovenski premijer Miro Cerar kazao je kako je od austrijskog kolege kancelara Kristiana Kerna dobio uvjeravanja da će režim nadzora austrijske južne granice sa Slovenijom biti prilagođavan situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cerar je u četvrtak uizjavio kako su austrijske najave produženja posebnog režima kontrole unutarnje granice u Schengenskom prostoru nepotrebne kad je riječ o austrijsko-slovenskoj granici jer u Sloveniji nema migranata, te da ona dobro štiti granicu s Hrvatskom.

Cerar upozorava da bi eventualni produženi nadzor i kontrole na graničnim prijelazima s Austrijom štetili gospodarskoj suradnji i dobrosusjedskim odnosima Ljubljane i Beča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će Europska komisija donijeti objektivne kriterije prema kojima će ubuduće dopuštati samo privremeni nadzor unutarnjih granica u okviru Schengena", kazao je u petak u izjavi novinarima Cerar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo