akcija #jaztudi / Slovenska ženska nevladina udruga pokrenula kampanju protiv spolnog nasilništva

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kampanja slijedi primjer žena u SAD-a koje su masovno reagirale nakon velikih afera sa zloglasnim slučajevima spolnog nasilja

20.2.2018.
12:00
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Slovenska nevladina udruga "8. mart", institut za proučavanje položaja žena, pokrenuo je akciju prikupljanja priča u kojemu žrtve spolnog nasilja anonimno ili pod punim imenom i prezimenom govore o svojim iskustvima s predatorima, spolnim uznemiravanjem i nasilništvom, navode u utorak slovenski mediji.

"Sve više žena susreće se s nasiljem i spolnim uznemiravanjem u osobnom i profesionalnom životu, o čemu sada imaju priliku i javno progovoriti", objavila je udruga, a prenose slovenski mediji. Žene svoje osobne priče i neugodna iskustva mogu slati na internet adresu udruge, u akciji nazvanoj "#jaztudi(#metoo): osebne ispovijesti o mizoginiji u Sloveniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja slijedi primjer žena u SAD-a koje su masovno reagirale nakon velikih afera sa zloglasnim slučajevima spolnog nasilja, ali prema tvrdnjama pokretača kampanje ima i šire društveno i političko značenje, a ne neki se način uklapa i u kampanju pred redovne parlamentarne izbore koja će početi u svibnju.

Naša kampanja ne fokusira se samo na prikupljenje osobnih svjedočanstava nego je riječ i o političkom angažmanu, poručili su iz udruge "8. mart", te najavili da će svim strankama uskoro poslati upitnike kojima će tražiti da se izjasne o stajalištima prema mizoginiji u društvu, ženskoj politici i spolnom nasilništvu, ali i pravima istospolnih, te problematici izbjeglištva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovore političkih stranaka nakon toga će objaviti i predstaviti na javnim raspravama u okviru kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo