skandal / Slovenski bankar izgubio posao u Crnoj Gori jer ju je usporedio s afričkom državom

Image
Foto: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL

Zbog njegove izjave da je 'po nekim stvarima stanje u Crnoj Gori lošije nego u Burkini Faso', vodstvo najveće slovenske banke smijenilo ga je s dužnosti u svojoj crnogorskoj podružnici

24.2.2018.
12:19
Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
VOYO logo

Slovenski bankar izgubio posao u Crnoj Gori koju je usporedio s Burkinom Faso
Izvršni direktor podružnice Nove Ljubljanske banke (NLB) u Podgorici Robert Kleindienst izgubio je bankarsku licencu za rad u Crnoj Gori, nakon što je u javnom nastupu tu zemlju nebiranim riječima usporedio s afričkom državom Burkinom Faso, objavili su u subotu slovenski mediji.

Zbog njegove izjave da je "po nekim stvarima stanje u Crnoj Gori lošije nego u Burkini Faso", vodstvo najveće slovenske banke smijenilo ga je s dužnosti u svojoj crnogorskoj podružnici NLB Montenegrobanka. Zbog skandala mu je licencu za rad oduzela i crnogorska središnja banka, objavio je slovenski poslovni list "Finance".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći na sastanku Slovenskog poslovnog kluba, udruge koja okuplja poslovne, direktore slovenskih i crnogorskih tvrtki s visokom razinom suradnje, Kleindienst je navodno, aludirajući na poslovne običaje s kojima se susreće, kazao da je stanje u Crnoj Gori usporedivo s onim u Africi, što je doživljeno kao uvreda za zemlju domaćina, tim prije što je na sastanku bila i predstavnica slovenskog veleposlanstva.

Slovenski se bankar kasnije pokušao ispričati, rekavši da je naviknut na otvorene rasprave i iskrenost, te da njegov osobni stav nije službeno stajalište banke, ali je svejedno morao odstupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo