sastao se s Božinovićem / Slovenski šef policije: 'Nećemo uvjetovati ulazak Hrvatske u Schengen arbitražom'

Image
Foto: RTL

Slovenski ministar Hojs je rekao kako Slovenija želi da Hrvatska uđe u Schengenu i da očekuje da će se to dogoditi 2023. godine

25.1.2022.
16:42
RTL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i slovenski kolega Aleša Hojs su tijekom službenog posjeta obišli su postaju granične policije Cetingrad.

Božinović je komentirao kako je pritisak migranata na granicu trenutno je smanjen i kako je ruta preko Cetingrada jedna od najčešćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog zime je smanjen, tako je svake zime. Očekujemo kako se vrijeme bude poboljšavalo, tijekom proljeća će se sigurno intenzivirati ova ruta koja prolazi preko BiH. Zato mi ni u ovo doba godine ne gubimo vrijeme, nastavljamo s edukacijama i nabavljanjem oporbe. Pripremamo se vrlo intenzivno. Već ovaj dio ćemo predstaviti jedan dio opreme koja je namijenjena očevidu na licu mjesta", komentirao je Božinović.

Image
Početkom veljače /

Njemačka će pokrenuti raspravu o hrvatskom ulasku u Schengen, očekuje se pozitivna ocjena

Image
Početkom veljače /

Njemačka će pokrenuti raspravu o hrvatskom ulasku u Schengen, očekuje se pozitivna ocjena

"Puno toga je pred nama i to je posao koji sigurno neće prestati ni s ovim mandatom, a vjerojatno ni s ovom generacijom", dodao je Božinović i kazao kako je do sada je u Hrvatskoj uhićeno 5000 krijumčara migrantima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Božinović je rekao da treba konstatirati da je Europa u ovome trenutku u jeku razgovora da se određena pravila i zakonska rješenja moraju prilagoditi novonastaloj situaciji.

"Hrvatska je jedna od manjih zemalja koja ima najdulju vanjsku kopnenu granicu EU-a, zbog toga sva ova oprema, zbog toga investiramo da iskoristimo sve tehničke mogućnosti kako bismo bili efikasni u zaštiti vanjske granice Unije. Cijeli niz zemalja, pogotovo sjeveroistočnije od Hrvatske, se sve više opredjeljuje za podizanje neke vrste fizičkih barijera, mi to ne radimo", rekao je hrvatski ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da se Europa zajednički mora pripremiti za izazove koji joj slijede.

Slovenski ministar Hojs je rekao kako Slovenija želi da Hrvatska uđe u Schengenu i da očekuje da će se to dogoditi 2023. godine. Isto tako kazao da Slovenija neće arbitražom uvjetovati ulazak Hrvatske u Schengen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će Janez Janša ostati premijer i nakon izbora. Ako se to i ostvari, mogu garantirati da nećemo uvjetovati ulazak Hrvatske u Schengen arbitražom", kaže Hojs.

Hrvatski ministar je komentirao i Milanovićevu izjavu da neće dopustiti slanje vojnika u Ukrajinu i rekao kako "Hrvatsku nitko ne može prisiliti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno je i odgovorio na novinarska pitanja o novim mjerama u školama. "Uskoro bi mogli dijeliti brze antigenske testove da roditelji testiraju djecu svakog ponedjeljka ili nakon slučaja pozitivnih u razredu kako ne bi morali svi u izolaciju", potvrdio je Božinović.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo