Naljutili se / Slučaj Haradinaj: srbijanski dužnosnici bojkotirat će Francusku

Image
Foto: AP

Prizivni sud u francuskom gradu Colmaru odbio je u četvrtak zahtjev Srbije za izručenje Haradinaja privedenog temeljem optužnice za ratne sločine

29.4.2017.
17:08
AP
VOYO logo

BEOGRAD - Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin izjavio je u subotu da odluka francuskog suda o neizručenju kosovskog političara Ramusha Haradinaja ne može proći bez posljedica po međusobne odnose dviju zemalja.

Upitan o navodima tiska da je srbijanska vlada naložila svim državnim dužnosnicima, ravnateljima i službenicima javnih poduzeća da otkažu službena putovanja u Francusku i da u naredna tri mjeseca ne dogovaraju nikakav posjet toj zemlji, Vulin je za N1 rekao da je “vlada izrazila svoje stajalište o posljedicama po međusobne odnose”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar rada istaknuo je da je Srbiji stalo do žrtava, do istine o ratnim zločinima, kao i do toga "da pravo nadvlada politiku", što se, kako je ocjenio, nije dogodilo.

"Ne možete totalno pogaziti pravo, to učiniti na ovaj način, pokazati da je politika daleko iznad prava i da mislite da će se Srbija praviti kao da se ništa nije dogodilo, i da će okrenuti glavu i tolerirati kršenje međunarodnog prava", rekao je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prizivni sud u francuskom gradu Colmaru odbio je u četvrtak zahtjev Srbije za izručenje Haradinaja  koji je priveden 4. siječnja na teritoriju Francuske,  temeljem srpske tjeralice zbog ratnih zločina počinjenih tijekom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Srbija više nema pravo žalbe, a Haradinaj je oslobođen i vratio se na Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo