veliko srce malog dječaka / Slučaj koji je zgranuo svijet: Dječak poklanja novac koji je prikupljen za njegovo putovanje u Disneyland

Image
Foto: AP Images

"Koliko god želimo vidjeti Disneyland, vjerujemo da će na ovaj način naša zajednica dobiti više," poručili su iz dječakove obitelji

28.2.2020.
8:37
AP Images
VOYO logo

Obitelj devetogodišnjeg Quadena Baylesa, koji se želio ubiti zbog vršnjačkog nasilja, odbila je novce što su ih u humanitarnoj akciji za njegovo putovanje u Disneyland prikupili građani i donirat će ih u humanitarne svrhe, piše BBC

Quaidenova majka je nedavno na društvenim mrežama objavila video snimku uplakanog sina, neposrdno nakon bullyinga što ga je doživio u školi jer je patuljastog rasta. Yarraka Bayles na Facebooku je objavila video snimku u kojoj njezin sin gorko plače jer ga zlostavljaju u školi i zbog toga želi okončati život. Video je vrlo brzo postao viralan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devetogodišnjak je rođen s dijagnozom Achondroplasia dwarfizam, poremećajem rasta kostiju, zbog čega mu je veličina torza uobičajena no udovi su mu znato kraći od prosjeka.

Video je izazvao buru diljem svijeta, no i velik broj poruka potpore Quaidenu, nakon čega je u internetskoj kampanji za njegovu obitelj, točnije za Quaidenovo putovanje u kalifornijski Disneyland u 24 sata prikupljeno 308.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Bayles odgovorila je da je dirnuta činom, no da se želi koncentrirati na "stvarne probleme".

"Ovoga su malenog dječaka zlostavljali. A koliko ljudi, crnaca ili bijelaca, počini samoubojstvo zbog zlostavljanja", upitala se njegova teta Mundanara Bayles u razgovoru za NITV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo novce proslijediti organizacijama iz naše zajednice kojima je potreban. Koliko god želimo vidjeti Disneyland, vjerujemo da će na ovaj način naša zajednica dobiti više", kazala je. 

Obitelj je novce namijenila dvjema organizacijama, jednoj koja djeluje pod nazivom 'Svijest o patuljastom rastu' i 'Zakladi za iscjeljenje Balunu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječakova je obitelj u kontaktu s Bradom Williamsom, američkim glumcem patuljastog rasta koji je pokrenuo kampanju za Quaidena. 

U međuvremenu je Quaiden dobio priliku da na teren izvede članove omiljene ragbi momčadi, nakon čega je rekao da je to "najbolji dan u njegovu životu", a dobio je i velik broj poruka potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo