izvješće seizmološke / Službeno: Razoran potres kod Ljubinja u BiH, bio je magnitude 6.1 po Richteru, štete u Mostaru i Stocu

Image
Foto: Facebook

Potres se osjetio i diljem Dalmacije

22.4.2022.
23:50
Facebook
VOYO logo

U petak navečer jak potres je pogodio BiH, a osjetio diljem regije. Hrvatska seizmološka služba objavila je kako je magnituda bila 6.1, a potres se dogodio kod Lubinja.

"Večeras, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su razoran potres kod Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 6.1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS. Potres se osjetio diljem Dalmacije. Dojava o štetama još nemamo", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitteru EMSC-a objavljeno je kako je epicentar bio 15-ak kilometara od Stolca, dok su na službenoj stranici objavili da je potres bio magnitude 5,7. Građani ispod njihove objave pišu kako se potres osjetio u Zadru, Splitu, na sjevernim otocima i u Zagrebu. Javljaju se i ljudi iz Beograda te Makedonije koji su također osjetili udar.

U Mostaru su mnogi građani izašli na ulice u panici, a društvenim mrežama šire se fotografije na kojima se vidi šteta na objektima od potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim izvještajima sa društvenih mreža, stijena u Stocu je udarila u kuću a navodno ima i ozlijeđenih, prenosi Klix.ba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo