Progutao plastiku / Smrt u bolnici: 'Rekli su da držimo sina dok mu je liječnik gurao debelu cijev u grlo. Vrat mu je natekao'

Image
Foto: Screenshoot

Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila može li liječnik koji je obavljao pregled biti kazneno odgovoran za dječakovu smrt

13.2.2020.
8:01
Screenshoot
VOYO logo

Dječak starosti dvije godine, ugušio se u vlastitoj krvi u ukrajinskoj bolnici poslije rutinskog pregleda želuca koji je otišao u krivom smjeru.

Maksim Mygovych umro je 5. veljače u Kijevskoj dječjoj kliničkoj bolnici, u koju su ga roditelji odveli prethodnog dana nakon što je progutao komad plastike, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su naručili endoskopiju, gdje je cijev opremljena kamerom umetnuta u dječakovo grlo a sve kako bi pokušali pronaći komad plastike u želucu.

Tijekom postupka, mali Maksim je bio prisiljen sjediti mirno dok mu je liječnik gurao cijev niz jednjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječakova majka Olena Mygovych izjavila je za lokalne medije: "Rečeno nam je da držimo svog sina dok je liječnik gurao debelu cijev u njegovo grlo. Maksim se pokušavao istrgnuti iz naših ruku i snažno je plakao".

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnik je rekao da ne vidi ništa i da je potrebno ponoviti postupak. Izašla sam iz prostorije jer nisam više mogla podnositi patnju svog sina", dodala je dječakova majka.

"Kada je liječnik drugi puta izvadio cijev iz grla dječaka, bila je prekrivena krvlju. Vrat mog sina je vidno natekao. Cijeli je poplavio i počeo krvariti iz usta. Nakon toga počeo se gušiti u vlastitoj krvi, osjetio sam kako mu je srce stalo", izjavio je Yury Mygovych, dječakov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su dječaka u stanju kliničke smrti odmah prebacili na jedinicu intenzivne njege i tamo ga pokušali oživjeti no bilo je prekasno, pišu ukrajinski mediji.

Nekoliko sati kasnije roditelji su dobili potvrdu o smrti u kojoj je stajalo da se njihov sin ugušio u vlastitoj krvi zbog ozljeda u jednjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila može li liječnik koji je obavljao pregled biti kazneno odgovoran za dječakovu smrt.

Svitlana Bragynska, voditeljica kirurškog odjela u bolnici, komentirala je: "Dječaku je bila urađena gastroskopija jer je imao krv u želucu.Tijekom postupka iznenada je započelo krvarenje i u stanju kliničke smrti odveden je na intenzivnu njegu. Ne znamo zašto se to dogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provodi se forenzička ispitivanja kako bi se utvrdili točni uzroci djetetove smrti. Policija trenutno ispituje bolničko osoblje i roditelje", kazao je glavni zamjenik lokalnog tužiteljstva Anton Yefimov.

Ako se utvrdi krivica liječnika, čeka ga kazna do pet godina zatvora, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo