Uzbuna / Snažno nevrijeme na jugoistoku Španjolske: Šestero mrtvih, nezapamćene poplave prijete stanovništvu

Image
Foto: ap images

Kiša pada u enormnim količinama, zatvorene su prometnice

14.9.2019.
16:57
ap images
VOYO logo

Snažno nevrijeme koje je pogodilo jugoistok Španjolske odnijelo je u subotu i šesti život dok nezapamćene poplave nastavljaju prijetiti stanovništvu.

Više od 1100 vojnika raspoređeno je u pokrajinama Murciji i Valenciji pomažući u spašavanju ljudi koji su ostali odsječeni nakon što su se zbog jakih kiša rijeke izlile i poplavile mjesta i prometnice. Tisuće osoba su evakuirane iz svojih domova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je u mjestu Orihuela, udaljenom 55 kilometara od primorskog grada Alicantea, pronađeno tijelo 41-godišnjeg muškarca.

„Žalimo zbog nove žrtve u Orihueli“, poručio je preko Twittera španjolski premijer Pedro Sánchez koji je posjetio tamošnje  zapovjedno sjedište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri trupla muškaraca pronađena su u petak, od kojih je jedan poginuo kada je automobilom pokušavao proći kroz poplavljeni tunel. U četvrtak su pak dvojica braće smrtno stradala kada je bujica zahvatila i odnijela njihov automobil.

Posljednjih dana je ondje na snazi meteorološki fenomen kojeg Španjolci nazivaju „hladna kaplja“ (špa. Gota fría), uslijed kojeg se toplina Sredozemnog mora miješa sa hladnoćom iz unutrašnjosti stvarajući oblake iz kojih kiši u enormnim količinama. Tako stvoreno nevrijeme obično se pojavljuje na početku jeseni i proljeća, te posebno snažno udara jugoistočnu obalu Španjolske te Balearske otoke koji se nalaze nasuprot nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbuna je proglašena u područjima Valencije, Murcije i Almerije gdje su zatvoreni deseci prometnica, a otežan je i željeznički te zrakoplovni promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo